DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga “Vretenac” Slatina na poseban način obilježila Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” Slatina danas (četvrtak) je obilježila Svjetski dan osoba s Downovim sindromom na poseban način.
 

Naime, u suradnji s lokalnim slatinskim kafićem član udruge Josip Miter posluživao je goste lokala uz neizostavni smiješak, iako je radio vrlo ozbiljan i odgovoran posao. Inače, Josip je i sam osoba s Downovim sindromom, a iza sebe ima nekoliko natjecanje u kojima je sudjelovao u spravljanju koktela i posluživanju pića, na kojima je ostvario zapažene rezultate.

Svom prijatelju podršku su došli dati i ostali članovi Udruge “Vretenac” te učenici smjera kuhar Industrijsko-obrtničke škole Slatina, koje je Josip sa zadovoljstvom poslužio.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom glasi “Zaustavimo stereotipe” i to smo odlučili i učiniti te na najzabavniji mogući način srušiti predrasude koje ljudi imaju prema ovom stanju. Upravo za tu priliku naš dragi Josip Miter, član naše udruge, preuzeo je ulogu konobara i posluživao goste u čemu je bio vrlo uspješan – rekli su iz UOSIT “Vretenac” Slatina.

Simbol Downovog sindroma su šarene čarape, a na današnji dan obuvaju se različite, kako bi se, uz veselje koje osobe s Downovim sindromom šire oko sebe, istaknula različitost vezana uz 21. kromosom, što su članovi Udruge “Vretenac” i učinili.

(nm/adf: Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button