DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga Vretenac, Slatina kroz cijeli mjesec svibanj brojnim aktivnostima obilježila Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama

Udruga Vretenac, Slatina je kroz cijeli mjesec svibanj održala mnoštvo aktivnosti povodom obilježavanja najvažnijeg dana za njene članove – Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama.

Tim povodom, 16. svibnja članovi Udruge Vretenac, Slatina imali su čast biti gosti frizerskog salona „Flavije“ u Slatini koji je toga dana u popodnevnim satima radio samo za njih.
Zaposlenici salona uređivali su frizure Vretencima, koji su time bili oduševljeni, te su se zbilja posebno i lijepo osjećali povodom ovoga dana.

Slijedeća aktivnost održana je 26. svibnja kada su slatinsku Udrugu Vretenac posjetili članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“  iz Orahovice. Aktivnosti su započele radionicom pod nazivom „Smijeh i pokret“ pod vodstvom edukacijske rehabilitatorice Ivane Sabolić s kojom su se Jaglaci i Vretenci kroz pokret pokušali razgibati i razbuditi te pripremiti za daljnje izazove. A, ubrzo je uslijedio izazov na slijedećoj radionici „Znanje i otkrivanje“ s edukacijskom rehabilitatoricom Patricijom Karaman koja je pripremila kviz znanja i nakon toga potragu u kojoj su članovi pomoću karte našli slova i spojili ih u cjelinu: SEKVOJA!

Kako bi se nakon ovih silnih aktivnih zadataka malo odmorili, potrudio se volonter Udruge Vretenac Patrik Karaman, bacc.fizioterapije s kojim su se Vretenci i Jaglaci putem vježbi disanja relaksirali i opustili.

Za kraj obilježavanja ovog najvažnijeg dana u godini za Udrugu Vretenac, u sklopu najnovijeg broja Slatinskog petka (svibanj 2022.) čitatelji će moći obojati sliku „vretenca“ čiju je polovicu obojao član Udruge Vretenac, a druga polovica je ostavljena prazna kako bi je mogli obojati svi zainteresirani građani, te tako finaliziranu poslati na adresu Udruge Vretenac, Slatina.
Najuspješniji rad Vretenci će nagraditi tako što će sretnog dobitnika ugostiti u Udruzi i počastiti druženjem s Vretencima.
(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button