NASLOVNICAUDRUGE

Udruga Vretenac, Slatina dobitnik priznanja VITEZ TOLERANCIJE za 2022. godinu

Udruga “Vitezovi osmeha” sa sjedištem u Novom Sadu je nevladina humanitarna organizacija koja je okupljena oko ideje svakodnevnog stručnog angažiranja u cilju osiguravanja socioedukativnih poticaja osobama s invaliditetom.

Od 2017. godine kada je ustanovljeno njihovo priznanje „VITEZ TOLERANCIJE“ pronašlo je svoj put do mnogih stvarno zaslužnih pojedinaca i organizacija koji su svojim djelima izvan obaveznog profesionalnog rada doprinijeli promociji vrijednosti tolerancije, te činili dobra djela prema socijalno osjetljivim i ranjivim kategorijama populacije.

U skladu s odlukom Skupštine, Upravni odbor udruge „Vitezovi osmeha“ među laureatima za priznanje „VITEZ TOLERANCIJE“ u 2022. predložio je i Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina zbog njene prepoznatljivosti u području pružanja socijalnih usluga, te aktivnog zagovaranja i promicanja prava osoba s invaliditetom na području lokalne zajednice.

Tom prigodom, predsjednici Udruge Vretenac, Slatina, Patriciji Karaman, u pratnji tajnice Udruge Ivane Sabolić, u petak, 28. siječnja u galeriji knjižare „Bulevar book“ u Novom Sadu uručeno je posebno priznanje VITEZ TOLERANCIJE za nesebičan doprinos vrijednosti tolerancije i dobra djela prema socijalno ranjivim pojedincima i grupama.

Priznanje je uručio Nebojša Nikolić, predsjednik Udruge „Vitezovi osmeha“ koji je prije više od 10 godina boravio u Slatini, volontirajući u radu s osobama s invaliditetom, te stekao veliki broj poznanstava i prijateljstva koja ga vežu za ovaj kraj.
Kako je naveo među dobitnicima ovog priznanja nalaze se izuzetni humanisti i ljudi od kojih svakog dana svatko od nas može naučiti kako se čine dobra djela i kako se uvijek može postupati ljubazno i nesebično.

Upravo ovo priznanje veliki je uspjeh za slatinsku Udrugu Vretenac, koja je postala prepoznatljiva ne samo na području svoje loklane zajednice, nego i šire.
(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button