DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga Vretenac počela s provedbom projekta „Škola, mačji kašalj II“

Početak školske godine označio je, kako je i najavljeno, početak provedbe projeka „Škola, mačji kašalj II“.

Projekt je to koji Udruga Vretenac provodi drugu godinu za redom, a namijenjen je djeci u procesu odgode upisa u prvi razred te njihovim obiteljima, a trajanje projekta je 6 mjeseci, odnosno od rujna 2020. do veljače 2021. godine.

Prva radionica u sklopu ovoga projeta održana je u četvrtak, 10. rujna, a na kojoj su se roditelji i djeca upoznali s aktivnostima projekta, te voditeljicama edukacijskim rehabilitatoricama Patricijom Karaman i Ivanom Sabolić, kao i psihologinjom Jasnom Plantak.

Patricija i Ivana predstavile su program edukacijsko-rehabilitacijskih aktivnosti koji između ostaloga obuhvaća aktivnosti razvoja vještina potrebnih za školu – socijalizacije, komunikacije, razvoj pažnje/percepcije, koncetracije, predmatematičkih i predčitalačkih vještina, a sve to djeca će savladati kroz učenje, igru i zabavu.

U aktivnosti projekta, izravno su uključeni i roditelji kroz radionice „Grupe podrške“ čija je voditeljica, psihologinja Jasna Plantak ukratko najavila teme grupnih radionica.

Radionice će se održavati svakog ponedjeljka u popodnevnim satima, tako da su edukacijske rehabilitatorice jučer odžale drugu radionicu za djecu u procesu odgode upisa u prvi razred na kojoj im se pridružilo desetak djece i to u prostorijama Poduzetničkog inkubatora u Slatini u koji se Udruga privremeno preselila zbog trenutne situacije s COVID-19.

Aktivnosti projekta „Škola, mačji kašalj II“ financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.(mf/Izvor: Vretenac Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button