DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga Vretenac o projektu „Škola, mačji kašalj II“

Udruga Vretenac već puna dva mjeseca uspješno provodi aktivnosti projekta „Škola, mačji kašalj II“, a deseta radionica bila je povod za još jedno predstavljanje projekta, njegovih aktivnosti ali i povod za isticanje važnosti postojanja programa poput ovoga.

Projekt „Škola, mačji kašalj II“ Udruga Vretenac Slatina provodi drugu godinu zaredom, a namijenjen je djeci u procesu odgode upisa u prvi razred te njihovim obiteljima.

Uz edukacijsko-rehabilitacijske radionice, namijenjene djeci u procesu odgode, pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Patricije Karaman i Ivane Sabolić, jedna od aktivnosti projekta su i radionice „Grupe podrške za roditelje“ pod vodstvom stručne suradnice Udruge Vretenac psihologinje Jasne Plantak.

Kada govorimo o ovom projektu, mora se i spomenuti da je on zapravo nastavak projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“. Kroz radionice stručnjakinje Udruge Vretenac kako djeci, tako i roditeljima pomažu pripremiti se za novo izazovno razdoblje u njihovim životima stvarajući pozitivna iskustva, kao i pozitivan odnos prema školi, obavezama i učitelju.

Kroz različite aktivnosti s djecom u procesu odgode upisa u prvi razred, prvenstveno kroz igru, radi se na razvoju vještina i znanja potrebnih za lakše praćenje i izvršavanje školskih obaveza, dok su roditelji putem grupnih radionica informirani i upućeni u načine i metode rada s djecom.

Aktivnosti projekta „Škola, mačji kašalj II“ Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina provodi pod financijskim pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button