DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga Vretenac darivala slatinskog gradonačelnika u prigodi božićnih blagdana

Bliži nam se kraj ove, 2021. godine i to je nekako vrijeme da se podvuče crta i rezimiraju aktivnosti, a to su upravo učinili slatinski Vretenci te su o svome radu izvijestili gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića koji je u nazočnosti pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i v. d. ravnateljice Gradske razvojne agencije Slatine Marije Boroša primio predsjednicu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Slatina Patriciju Karaman i tajnicu iste Ivanu Sabolić.

Gradonačelnik Ostrošić tom je prigodom čestitao udruzi na sudjelovanju u polufinalu i finalu 1. Nacionalnog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom AMOROVA ŽLICA, te istaknuo kako bi o tome htio čuti nešto više od samog finalista Josipa Mitera s kojim će, kako je dogovoreno, biti upriličen sastanak ovih dana.

Predsjednica Karaman iznijela je kratki rezime aktivnosti u udruzi tijekom 2021. godine tijekom koje unatoč pandemiji koronavirusom nisu mirovali već su nastavili s provedbom svojih projekata. Naravno dio aktivnosti održan je online, ali susreti Vretenaca i njihovih roditelja nastojali su se održavati u kontinuitetu, a održan je i niz predavanja te izložbenih aktivnosti kojima ova udruga uveseljava svoje građane koji na taj način mogu vidjeti njihove radove, ali ih i kupiti što će Vretencima osigurati sredstva za daljnje aktivnosti.
Jedna od izložbenih aktivnosti u ovom blagdanskom mjesecu je i božićni štand Vretenaca na kojemu su i ove godine izložili radove svojih korisnika i njihovih mama, a na kojemu su se našli prekrasni božićni ukrasi kao što su adventski vijenci, božićni vijenci za vrata, čizmice, zvonca, zvijezde, anđelčići i razne druge božićne dekoracije, a jedna od njih je tradicionalno završila i u rukama gradonačelnika kojega je u ime slatinskih Vretenaca i njihovih mama darivala tajnica udruge Ivana Sabolić.

Nadalje se razgovaralo i o planovima za naredni period, potrebitom prijevozu korisnika i tekućem problemu udruge odnosno nedostatku prostora za rad budući da je još uvijek neizvjesna adaptacija „Kuće Vretenaca“ za koju je projekt spreman te se čeka novi natječaj kako bi se iznašla potrebna sredstva.

Čestitajući mu sretan Božić i uspješnu Novu 2022. godinu ujedno su se zahvalili na izuzetnoj suradnji Udruge Vretenac i Grada Slatine tijekom cijele godine, a koju je gradonačelnik, uzvrativši čestitke, najavio i u narednom razdoblju.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button