DOGAĐANJANASLOVNICA

Udruga vinogradara i vinara “Slatinsko vinogorje” najavila Martinje 2017. za 11. studeni na slatinskom Vidikovcu

Martinje ili blagdan svetoga Martina je dan koji se diljem srednje Europe slavi u skladu s tradicijom i mnogim običajima. Taj 11. studeni je datum na koji je 397. godine pokopan Sveti Martin iz Toursa i na taj dan simbolično mošt se i službeno pretvara u vino.

U restoranu Stari podrum u Slatini održan je tim povodom radni sastanak na temu pripreme organizirane proslave svečanosti Martinja 2017. u Slatini. Na sastanku su se okupili predstavnici Udruge vinogradara i vinara “Slatinsko vinogorje”, na čelu s predsjednicom udruge Tihanom Bišćan, tajnikom udruge, Krunoslavom Šarabokom i direktoricom Turističkog ureda TZ grada Slatine Vanjom Lazić, koji su uz podršku Grada Slatine i organizatori same svečanosti.

Dogovoreno je da će se svečanost proslave Martinja održati u subotu, 11. studenog na slatinskom „Vidikovcu“ od 11.00 sati. Kako Martinje ne može proći bez “službene osobe” u liku vinskog biskupa, ove godine ta uloga pripala je Kreši Štimcu.

Nakon ceremonije, svi posjetitelji moći će kušati vina slatinskog vinogorja ali i okrijepiti se uz pečene kobasice, slaninu, koje će sami peći na otvorenoj vatri. Kako uvijek uz dobru kapljicu ide i dobra glazba, organizatori su se pobrinuli i za taj detalj. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button