DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga veterana vojne policije VPŽ organizirala Memorijal „Stjepan Stevo Eri“

Udruga veterana vojne policije Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije danas je u Kapincima organizirala Memorijalni turnir „Stjepan Stevo Eri“ u spomen na poginulog hrvatskog branitelja, dragovoljca i jednog od prvih pripadnika Vojne policije iz Domovinskog rata Stjepana Erija.

Ove je godine zbog epidemiološke situacije Memorijal okupio nešto manji broj gostiju koji su se uz Erijeve suborce okupili na mjesnom groblju u Kapincima kako bi mu odali počast.

Polaganjem aranžmana i zapaljenih lampiona, Stjepana Erija čiji je život utkan u temelje slobodne nam Republike Hrvatske, prisjetili su se članovi Udruge veterana vojne policije Virovitičko-podravske županije predvođeni predsjednikom Draženom Zelenkom, njihovi prijatelji veterani vojne policije iz Stolca i Orašja, izaslanik predsjednika Zajednice udruga veterana vojne policije RH Josipa Adžića, Ivica Stigla Matić, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić, izaslanik gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića, pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok, te izaslanik načelnika Općine Sopje Berislava Androša, predsjednik sopjanskog Općinskog vijeća Siniša Hrgović sa suradnicima.

U sklopu Memorijala „Stjepan Stevo Eri“ na imanju uz Dravu člana UVVPDR-a VPŽ Nedeljka Radića uslijedile su sportske igre u visećoj kuglani i popularnoj kartaškoj igri Bela.

Prije ručka u ime domaćina prigodnim se riječima nazočnima obratio predsjednik UVVPDR-a VPŽ Dražen Zelenka.

– Danas smo se okupili u znak sjećanja na našeg suborca, prijatelja i brata po oružju Stjepana Erija. Čovjeka, velikog domoljuba, patriota i pravog fajtera koji je svoj život, kao najveću ljudsku vrijednost, položio na oltar domovine. Ne do` Bog da se sve opet ponovi, naš Eri, zasigurno bi krenuo istim putem, ne žaleći ni za čim i opet bi učinio kao i tih 90-ih.
Čast mi je bila poznavati Erija – hrvatskog sina, heroja Domovinskog rata, s njim živjeti i ratovati, radovati se i tugovati, – rekao je Zelenka.

Potom su riječi potpore izrazili predsjednik HVIDR-e Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić i izaslanik načelnika Općine Sopje Berislava Androša i predsjednik sopjanskog Općinskog vijeća Siniša Hrgović.
(Mihaela Feldi/Foto: Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button