DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga veterana vojne policije VPŽ organizirala Memorijal „Stjepan Stevo Eri“

Danas je u Kapincima, već tradicionalno posljednjeg vikenda u mjesecu svibnju održan Memorijal „Stjepan Stevo Eri“ u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Stjepana Erija. Memorijal je započeo okupljanjem na mjesnom groblju u Kapincima te polaganjem aranžmana i zapaljenih lampiona, kao i molitvom ispred posljednjeg počivališta ovoga hrvatskog viteza kojega se redovito svake godine njegovi suborci, članovi Udruge veterana vojne policije Virovitičko-podravske županije, osim o godišnjici njegove pogibije 15. prosinca 1991. godine, prisjećaju i organizacijom memorijala te mu na taj način odaju počast.    

Skupu se obratio ratni prijatelji i predsjednik županijske Udruge veterana vojne policije Dražen Zelenka, zahvalivši se svima koji njeguju sjećanje na ovoga heroja Domovinskog rata.

Uz članove Udruge veterana vojne policije, polaganjem lampiona počast su odali i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, zamjenik gradonačelnika Grada Slatine i dopredsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić u pratnji gradskih pročelnika Krunoslava Šaraboka i Marina Kokorića, zatim predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje Siniša Hrgović, te brat i sestra poginulog Stjepana Erija.
Memorijal je nastavljen uz druženje u Lovačkom domu Lovačke udruge Fazan Sopje-Kapinci u Kapincima, a svoju potporu došao je iskazati i načelnik Općine Sopje Berislav Androš.
(Mihaela Feldi/Foto: Robert Turkalj)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button