DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGEUncategorized

Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ obilježila dan pogibije hrvatskih branitelja Stjepana Erija i Bernarda Štajduhara

Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije jučer je svečano obilježila dan pogibije hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Bernarda Štajduhara i Stjepana Erija, koji je bio jedan od prvih pripadnika vojne policije na slatinskom području.

Obilježavanje pogibije ovih hrvatskih vitezova koji su za svoju domovinu i našu slobodu dali ono najvrijednije, svoje živote, započelo je odavanjem počasti polaganjem cvjetnih aranžmana i upaljenih lampiona na spomen obilježju na mjestu njihove pogibije u Ćeralijama, a koje su položili njihovi roditelji i članovi obitelji, te predstavnici Protudiverzantske satnije Hrvatske vojske (PDČ) iz Bjelovara i Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije.

Ovih hrabrih hrvatskih ratnika prigodnim su se riječima prisjetili Dražen Lovrić, u ime PDČ Bjelovar i Dragan Lacković u ime županijske Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata.

Komemorativni skup i molitvu predvodio je bojnik Karlo Varjačić iz Bjelovara koji je tom prigodom istaknuo:

– Ni mi danas, ni generacije što dolaze, ne smijemo zaboraviti veličinu žrtve koju je hrvatski branitelj podnio u opravdanom obrambenom Domovinskom ratu u kojemu se branio goli život, vlastiti dom i stvarala mlada neovisna Hrvatska država. I zato hvala onima čijim se sjenama danas i uvijek klanjamo i čijih se imena s ponosom i tugom prisjećamo.

Potom je uz potporu Općine Sopje domjenak održan u Društvenom Domu u Sopju gdje je sve nazočne pozdravio predsjednik UVVPDR VPŽ Dražen Zelenka zahvalivši se svima koji su svojim dolaskom uveličali obilježavanje 30. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja Stjepana Erija i Bernarda Štajduhara te naglasio kako će se sjećanje na njih na ovaj način čuvati od zaborava sve dok hrvatsko srce kuca u grudima.
Na kraju se na potpori zahvalio Općini Sopje i načelniku Berislavu Androšu koji je također nazočio domjenku.   (Mihaela Feldi/Foto: Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button