DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ obilježila 32. obljetnicu pogibije hrvatskih branitelja Stjepana Erija i Bernarda Štajduhara

ĆERALIJE – U srijedu 13. prosinca 2023. godine Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije svečano je obilježila dan pogibije hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Bernarda Štajduhara i Stjepana Erija.

Kod sela Ćeralija nedaleko od Voćina 13. prosinca 1991. godine u akciji oslobađanja okupiranog Voćina i okolnih mjesta poginuli su hrvatski branitelji Bernard Štajduhar – Hans i Stjepan Eri – Stevo. U želji da se njihova žrtva i doprinos obrani domovine ne zaborave, vijence i upaljene lampione kod spomenika podignutog na mjestu njihove pogibije položili su članovi njihovih obitelji, predstavnici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Bjelovarsko-bilogorske županije i Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina-Orahovica, Protudiverzantske satnije Hrvatske vojske (PDČ) i Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije.

Prigodnim su se riječima ovih hrabrih hrvatskih ratnika prisjetili Dražen Lovrić u ime PDČ Bjelovar i Dragan Lacković u ime Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ, te Berislav Androš, načelnik Općine Sopje, koji je bio i domaćin današnje komemoracije budući da je nakon odavanja počasti uz potporu Općine Sopje prigodni domjenak održan u Društvenom domu u Sopju.

Predsjednik Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ Dražen Zelenka zahvalio se tom prigodom na potpori Općini Sopje i načelniku Berislavu Androšu, kao i svima koji su svojim dolaskom uveličali obilježavanje 32. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja Stjepana Erija i Bernarda Štajduhara te naglasio kako će se sjećanje na njih na ovaj način i dalje čuvati od zaborava. (mk / Foto: Marijo Kokorić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button