NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga umirovljenika Slatina poziva na obilježavanje 77 godina rada udruge i Međunarodni dan starijih osoba – 2. listopada u 18 sati u POU Slatina

Udruga umirovljenika Slatina 2. listopada 2023. (ponedjeljak) svečanom Sjednicom će obilježiti 77 godina osnutka udruge te Međunarodni dan starijih osoba.

– 77 godina rada jedne Udruge je mnogo, ali s usponima i padovima, s brojnim aktivnostima, putovanjima i druženjima godine kao da lete – poručuju iz Udruge umirovljenika Slatina te pozivaju sve umirovljenike i simpatizere udruge da s njima proslave ovu veliku obljetnicu.

Osim svečane Sjednice i 77 godina rada udruge, slatinski umirovljenici će obilježiti i Međunarodni dan starijih osoba koji je 1990. godine proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda, kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine da se prilagodi potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi. Time se žele potaknuti sve sredine da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Svečanost će se održati u ponedjeljak, 2. listopada, u 18 sati u kino-dvorani POU Slatina bogatim kulturnim programom, u kojem će nastupiti KUD Dika Slatina, Pjevački zbor Udruge umirovljenika Hrvatske općine Pitomača i Folklorna skupina Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije.

nm

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button