DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga umirovljenika Slatina – Početak provedbe edukativne radionice informatičkog opismenjavanja

Udruga umirovljenika Slatina nastavlja redovnom provedbom projekta „Zlatne sedamdesete“ koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Naime uslijed globalne pandemije COVID-19, Udruga je bila primorana privremeno obustaviti sve aktivnosti u sklopu spomenutog projekta.

Nakon popuštanja mjera, projekt je ponovno krenuo s provedbom od 1. lipnja ove godine, u sklopu kojega su slatinski umirovljenici nastavili s prethodno započetim aktivnostima, a od 8. lipnja pokrenuta je i jedna nova, edukativna radionica informatičkog opismenjavanja.

Korisnici projekta će pohađanjem radionice informatičkog opismenjavanja naučiti samostalno koristiti računala u svome svakodnevnom životu te će biti bolje povezani s vanjskim svijetom, obitelji i prijateljima.

Za provedbu edukativne radionice zadužena je Udruga mladih Krik Slatina, koja je kao partner dogovorila s tvrtkom Aksiom konzalting provedbu aktivnosti, a za organizaciju navedenih edukacija zadužen je predsjednik Krika Matej Peretin.

Ova je radionica zainteresirala brojne umirovljenike te se za edukacije prijavilo njih 30.
Radionice će biti organizirane u nekoliko skupina, od početnika do naprednijih korisnika računala, a edukacije će se provoditi tri puta tjedno uz vodstvo odgovorne osobe u prostorijama Udruge umirovljenika Slatina čiji je predsjednik Vladimir Domić svim polaznicima zaželio puno uspjeha u radu.

Za provedbu edukativne radionice informatičkog opismenjavanja osiguranim sredstvima u sklopu projekta nabavljena su dva prijenosna računala dok je Udruga ostala potrebna računala nabavila posudbom od GRAS-a i Crvenog križa Slatina kako bi korisnici imali na raspolaganju što veći broj mjesta za rad.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button