DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga umirovljenika Slatina obilježila Dan žena prigodnim darivanjem svojih članica

Udruga umirovljenika Slatina među svojim brojnim društvenim aktivnostima već niz godina s posebnom pažnjom obilježava i Međunarodni dan žena.

Tako je u prostorijama udruge upriličena prigodna svečanost na kojoj se okupio popriličan broj članica, ali i članova koji su svojim dragim kolegicama danas iskazali posebnu pažnju.

Riječi dobrodošlice uputio im je predsjednik Udruge Vladimir Domić koji je tom prigodom svojim članicama kao i svim ženama čestitao njihov dan te im zaželio obilje zdravlja i još puno zajedničkih druženja.
Osvrnuo se na povijesne činjenice vezane uz Međunarodni dan žena istaknuvši kako se žene još i danas moraju boriti za svoja prava, što je zaista teško u ovim poznim godinama.

– Teško je svim umirovljenicima koji su odradili svoj životni vijek a zauzvrat dobili mizerne mirovine od kojih se jedva preživljava. No mi smo zadovoljni i s tim u našoj zajedničkoj borbi da opstanemo, – istaknuo je Domić te ujedno zahvalio svim članovima koji su intenzivno uključeni u brojne aktivnosti udruge, a ponajviše damama kojih je oko 70 % od ukupno 200-injak članova.
Kako je naglasio „vidi se ta ženska ruka na svakom koraku, osobito pri uređenju prostorija udruge koje se blistaju i sve je na svome mjestu.“.

Čestitke slatinskim umirovljenicama, ali i svim ženama uputio je i zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić prenijevši im pozdrave gradonačelnika Denisa Ostrošića. Naglasio je kako u Gradu Slatini umirovljenici imaju partnera koji će ih pratiti i nadalje, kako u projektima, tako i svim ostalim aktivnostima.
Tom je prigodom u duhu nadolazećih uskrsnih blagdana najavio kako će Grad Slatina i ove godine umirovljenike s najnižim mirovinama darivati uskrsnicama.

– Drago mi je što imate ovoliki broj članova te se nadam da će se naša zajednička suradnja nastaviti na obostrano zadovoljstvo. Imate agilnog predsjednika koji vas predvodi na pravi način. Izuzetno ste aktivni i vjerujem da ćemo se nastaviti družiti kao i do sada, te ćemo učiniti sve što je u našoj mogućnosti da vam u našemu gradu život učinimo što lakšim i ljepšim, – istaknuo je Nikolić, a potom pomogao predsjedniku udruge nazočnim damama uručiti prigodne cvjetne darove.

Ni ovaj susret nije prošao bez zahvale Gradu Slatini koji je, prema riječima predsjednika Domića i protekle godine bio konstantna potpora njihovom radu.

– Mislim da smo mi najjača udruga na nivou grada Slatine, te se trudimo stalno biti aktivni na dobrobit naših umirovljenika kako bi im što više olakšali život, a ova naša druženja jako im puno znače. Korona razdoblje nas je malo usporilo ali u narednom razdoblju planiramo nastaviti s različitim edukacijama kroz koje imamo odličnu suradnju s liječnicima, policijom, Zavodom za javno zdravstvo… Isto tako vjerujem da ćemo i u ovoj godini osim s Gradom Slatinom ostvariti dobru suradnju i s Virovitičko-podravskom županijom, Maticom umirovljenika Hrvatske kao i s drugim institucijama i udrugama.
Hvala svima koji su nam do sada pomagali, osobito našim vjernim sponzorima, jer sva ta druženja i putovanja iziskuju određena sredstva koja teško odvajamo od naših skromnih mirovina. Isto tako nastavljamo s ulaganjima u uređenje i opremanje našeg prostora te smo ovoga puta iz vlastitih sredstava opremili kuhinju novim bojlerom jer nismo imali toplu vodu, – ispričao je Domić te se požalio što u gradu nema adekvatnog prostora za njihova druženja s plesom u kojemu članovi osobito uživaju.

– Već dugo vremena sastajemo se u prostoru slatinskog Crvenog križa no problem je što isti nije adekvatno opremljen te svaki puta moramo voziti naše stolove i stolice i ostalu potrebnu opremu. Zahvaljujemo se Gradu i Crvenom križu i na toj mogućnosti, ali voljeli bi imati jednu dvoranu za takve i slične namjene te da je dostupna svim umirovljenicima koji često nisu mobilni, a ni zdravstvenog stanja da bi pješačili do nekog od udaljenih domova, – zaključio je Domić.

Svečanost je uljepšao Borislav Radanović član literarne sekcije udruge koji je  ovom prigodom pročitao svoju pjesmu posvećenu ženama imena Poštovanje, a svoj doprinos su dale i patronažne sestre Patronažne službe Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Slatini Željka Vencl, Vesna Kizivat i Greta Perković koje su obavile besplatnu akciju mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka. Akciji su se odazvale 53 osobe, a samo kod dvije otkriveni su parametri na granici.

Svečanost u prigodi Dana žena u Udruzi umirovljenika Slatina nastavljena je uz prigodno druženje za koje je slatinska pekara Jozo donirala 200 kiflica.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button