DOGAĐANJANASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJIUDRUGEŽUPANIJA

Udruga S.O.S. Virovitica održala javnu akciju „Skini masku, otkrij nasilnika!“

Dana 13.09.2022. godine u vremenu od 10.00 do 12.00 sati u centru grada Orahovice, udruga S.O.S. Virovitica održala je javnu akciju „Skini masku, otkrij nasilnika!“

Ovom javnom akcijom nastojali su podići razinu svijesti mladih i građana o problematici nasilja nad i među mladima. Građani/ke mogli/e su dobiti informacije o uslugama koje Udruga pruža u sklopu projekta, o načinu prijave nasilja, gdje i kome se žrtve mogu obratiti za pomoć i podršku.

U sklopu javne akcije podijeljeni su informativni i promotivni materijali koji su nastali u sklopu projekta.

Vršnjačko nasilje posljednjih nekoliko godina postaje vrlo česta pojava. Djeca u školi, ali i izvan nje, mogu biti sustavno i uzastopno uznemirivana i napadana od strane svojih vršnjaka. Ono može utjecati na život žrtve u kasnijim razdobljima života u kojima se može pojaviti anksioznost, depresija, poremećaji pažnje i poremećaj prehrane.

U Hrvatskoj oko 27% djece su žrtve vršnjačkog nasilja, više od 50% mladih doživjelo je neki oblik nasilja.

Samo zajedničkim i aktivnim djelovanjem možemo napraviti promjenu i izgraditi društvo ugodno za život svih nas.

Za sve informacije obratite se Udruzi S.O.S. s povjerenjem, svakim radnim danom od 08 do 16 sati na telefon 033 721 500 ili mailsos.vt@email.t-com.hr.

Javna akcija organizirana je u sklopu projekta ”Skini masku, otkrij nasilnika!“ koji ima za cilj prevenciju nasilja nad i među mladima na području Virovitičko-podravske županije kojeg financijski podržava Središnji državni ured za demografiju i mlade a provodi se u partnerstvu s Hrvatskom udrugom Pričalica.

(nm/Izvor: Udruga S.O.S. Virovitica)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button