DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGEŽUPANIJA

Udruga S.O.S. Virovitica obilježila Međunarodni dan mladih

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. kolovoza, a 2022. godina proglašena je i Europskom godinom mladih. Generalna skupština Ujedinjenih naroda 2000. godine proglasila je 12. kolovoz Međunarodnim danom mladih.

Dana 12. kolovoza 2022. godine u vremenu od 10.00 do 12.00 sati ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, udruga S.O.S. Virovitica i Hrvatska udruga pripovjedača Pričalica, javnom akcijom obilježili su Međunarodni dan mladih.

Javna akcija organizirana je u sklopu projekta “Skini masku, otkrij nasilnika!” koji ima za cilj prevenciju nasilja nad i među mladima na području Virovitičko-podravske županije kojeg financijski podržava Središnji državni ured za demografiju i mlade, a provodi se u partnerstvu s Hrvatskom udrugom Pričalica.

Kroz ovu aktivnost nastojali su podići svijest građana i mladih o problematici nasilja među mladima. Svi posjetitelji su mogli dobiti informacije o uslugama koje Udruga pruža u sklopu projekta, o načinu prijave nasilja,  gdje i kome se žrtve mogu obratiti za pomoć i podršku, a podijeljeni su i informativni i promotivni materijali. Iz Udruge S.O.S. smatraju kako samo zajedničkim i aktivnim djelovanjem možemo napraviti promjenu i izgraditi društvo ugodno za život svih nas.

Vršnjačko nasilje može utjecati na život žrtve u kasnijim razdobljima života u kojima se može pojaviti anksioznost, depresija, poremećaji pažnje i poremećaj prehrane. U Hrvatskoj oko 27% djece su žrtve vršnjačkog nasilja, više od 50% mladih doživjelo je neki oblik nasilja. Nasilje se najčešće događa na prostorima izvan kontrole odraslih osoba.

Za sve informacije obratite se Udruzi s povjerenjem, svakim radnim danom od 08 do 16 sati na telefon 033 721 500 ili mail sos.vt@email.t-com.hr.

(nm/Izvor: S.O.S. Virovitica)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button