DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga ratnih veterana Hrvatski domobran Slatina održala svoju redovnu godišnju skupštinu

Udruga ratnih veterana Hrvatski domobran Slatina večeras je održala svoju redovnu godišnju skupštinu.

Predsjednik udruge Ivan Levar pozdravio je veliki broj prisutnih kako članova a tako i sve goste.

Nakon usvojenog dnevnog reda uslijedila su izvješća verifikacijske komisije koja je zaključila da je prisutan dovoljan broj članova za rad skupštine, a odmah potom izložena su i  izvješća o radu udruge i financijsko izvješće za prošlu 2019. godinu, izvješće nadzornog odbora, a iznesen je  i plan rada te prijedlog financijskog plana za tekuću 2020.godinu. Svi su prijedlozi jednoglasno usvojeni.

Od gostiju skupštini su prisustvovali slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, predsjednik skupštine Virovitičko-podravske  županije Miran Janečić, predsjednik HVIDRA-e VPŽ i predsjednik Županijskog odbora za hrvatske branitelje Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić, načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, predsjednik udruge maratonaca „Glasnici istine“ Pavo Tutenov, predstavnici ogranaka Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran iz Orahovice, Valpova….

Gosti su kratko prigodno govorili, među ostalim čestitajući Udruzi ratnih veterana Hrvatski domobran što je prošle godine registrirana kao udruga i što je kao takva stvorila osnovu za kvalitetniji rad te što su stvoreni uvjeti za nominaciju projekata na domaćim i stranim natječajima, a putem kojih su ostvarili i sredstva za njihovu realizaciju.

Svi govornici udruzi su poželjeli puno uspjeha u radu.

Predsjednik udruge Levar od planiranih aktivnosti u ovoj godini spomenuo je odlazak u Zagreb i Macelj u povodu 75 godina Bleiburške tragedije i stradanja hrvatskog naroda, sudjelovanje na komemoracijama u Slatinskom Drenovcu, Našicama i Bukovu.

Levar je istaknuo i dobru suradnju sa svim udrugama proizašlim iz domovinskog rata.

Jedan od gostiju skupštine bio je i Miroslav Gazda, rođeni Slatinčanin s adresom u Orahovici, autor knjiga uglavnom vezanih uz hrvatske vojnike i stradanja Hrvata kroz povijest, s naglaskom na orahovačko područje. Zamoljen od strane predsjednika udruge Levara napravio je kratki osvrt na knjigu povjesničara Milana Radanovića, „Slavonijo, triput si gorila…“ Kotar Podravska Slatina u Drugom svjetskom ratu 1941–1945., koju je objavilo Srpsko narodno vijeće iz Zagreba.

Marija Kenjerić, čađavačka pjesnikinja, ali i jedna od članica udruge Hrvatski domobran na kraju je pročitala jednu od svojih domoljubnih pjesama, nakon čega je uslijedio domjenak.

 Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button