DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” VPŽ održala redovnu izvještajnu skupštinu

Članovi Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” Virovitičko-podravske županije danas (nedjelja) su se okupili ispred župne crkve sv. Barbare u Sladojevcima gdje su paljenjem lampiona ispred spomenika odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima. Zatim su svi skupa prisustvovali svetoj misi tijekom koje je upriličena posveta zastave Udruge koju je posvetio vlč. Darijo Šimić.

Nakon toga su u Mjesnom domu u Donjim Meljanima održali svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu koju je otvorio te sve nazočne članove i goste pozdravio predsjednik “Tigrova” Milan Rupčić. Nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom šutnje uslijedio je izbor radnih tijela skupštine.

Poslije izbora radnih tijela skupštine, podneseno je izvješće o radu i financijsko izvješće za protekli period te je predstavljen plan rada i financijski plan za 2023. godinu. Izvješća su članovima podnijeli predsjednik Milan Rupčić, tajnik Petar Uher i blagajnik Zoran Tkalec, a izvješće Nadzornog odbora podnio je Josip Jelenčić. Sva podnesena izvješća su jednoglasno usvojena.

U Udruzi su istaknuli kako više moraju raditi na svojoj primarnoj zadaći, a to je okupljanje svih “Tigrova” s područja Virovitičko-podravske županije. Što se tiče samog djelovanja Udruge tijekom protekle godine, glavnina aktivnosti odrađena je i više nego uspješno, no smatraju kako ipak trebaju ojačati veze s ostalim braniteljskim udrugama na području naše županije.

Sam kraj skupštine bio je rezerviran za pozdravne riječi gostiju, prilikom čega su se prisutnima obratili slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, te predsjednik Udruge djece hrvatskih branitelja VPŽ Jurica Culej. Govornici su pohvalili dosadašnji rad ove novoosnovane Udruge te su naglasili kako će i ubuduće imati njihovu podršku i pomoć, prije svega pri organizaciji okupljanja i prijavljivanju na različite natječaje i pisanje projekata.

(Tekst: Nikolina Mažar, Foto: N. Mažar, Z. Tkalec)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button