DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga pčelara Lipa Slatina osvojila niz nagrada na 8. Agroexpu

U sklopu ovogodišnjeg 8. po redu Agroexpa jučer je u Virovitici održano 13. Županijsko ocjenjivanje meda, sajam meda i pčelinjih proizvoda te 10. međunarodno ocjenjivanje na kojemu je bio prijavljen rekordan broj uzoraka meda, njih 117.

Zlatnu žlicu za najbolji med osvojio je Ivan Mišković iz Županje, kao i zlato za med medljikovac.
S područja Virovitičko-podravske županije najbolje ocijenjen med imaju Kristijan Plečić i Katarina Jakupec.

Pčelari slatinske Udruge Lipa također su sudjelovali na ovogodišnjem ocjenjivanju meda te osvojili zlatne, srebrne i brončane tanjuriće.
Ratko Mirkajlović iz Slatine je za bagremov med osvojio broncu, a Iva Mirkajlović iz Slatine za med od uljane repice srebro.
Dario Kovač iz Nove Bukovice dobitnik je dvije nagrade, za bagremov med broncu, a za cvjetni srebro.
Za bagremov med srebrne tanjuriće osvojili su Željko Vujić iz Nove Bukovice, Anđelko Kokorić iz Čađavice, Mario Mikić iz Slatine i Branko Teodorović iz Nove Bukovice.
Zlatne tanjuriće za bagremov med osvojili su Đurđica Ambruš iz Slatine, Andrea Bračun iz Brezika i Dražen Mikić iz Slatine.

Nagrade najboljima uručili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam gospodin Dragan Kovačević te zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac. (mf/Foto: Udruga pčelara Lipa Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button