DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga pčelara „Lipa“ Slatina održala redovnu godišnju Skupštinu

Udruga pčelara „Lipa“ Slatina 17. veljače održala je redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je predsjednik Dario Kovač pozdravio nazočne članove udruge i goste te podnio izvješće o radu u prošloj, kao i plan rada i financijski plan za ovu godinu.
Uz sudjelovanje na mnogobrojnim sajmovima Udruga će se posvetiti radu s mladim pčelarima te im pomoći oko usvajanja tehnologije rada, organizirati predavanja o pčelinjim bolestima i lijekovima kako bi pčelari bili spremni reagirati u nedaćama koje se redovito javljaju u pčelarstvu, poradit će se na ažuriranju pčelinjih zajednica te na prijavi projekata na natječaj Fonda Interreg. Isto tako tijekom ove godine nastavit će se dosadašnja odlična suradnja s Pučkim otvorenim učilištem Slatina, Gradom Slatinom i GRAS-om, Srednjom školom Marka Marulića Slatina te ostalim udrugama s područja Virovitičko-podravske županije i prijateljskim udrugama iz Mađarske.
Predsjednik je ovom prigodom izrazio i zadovoljstvo prijemom 6 novih članova u Udrugu.

Potom su uslijedila izvješća: financijsko, blagajnika Ratka Mirkajlovića, pašnog povjerenika Ivice Sertića i Nadzornog odbora Miroslava Farkaša. Sva su izvješća jednoglasno usvojena.
Donesena je Odluka o imenovanju novog tajnika, tijela Udruge i člana Upravnog  odbora, novi tajnik je Alen Đurasek, dok je za predstavnika Udruge u Hrvatski pčelarski savez imenovan Željko Vrbos.

Pohvale radu Udruge te uspjeh u narednom razdoblju uz daljnju uspješnu suradnju članovima Udruge pčelara „Lipa“ Slatina uputili su: zamjenica gradonačelnika Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić, ispred Savjetodavne službe Slatina Tihana Bišćan, predsjednik Udruge pčelara „Pčelica“ Orahovica Duško Grdić i podpredsjednik Udruge pčelara „Pčela“ Voćin Antun Krupa.(mf/Foto:Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button