DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga osoba s invaliditetom Slatina ukrasima s božićnog štanda razveselila Slatinčane

Udruga osoba s invaliditetom Slatina svakoga tjedna, utorkom i petkom prijepodne, održava kreativne radionice za svoje članove na kojima nastaju prigodni ukrasi ovisno o godišnjem dobu i blagdanima koji su u tijeku.
Tako su u ovo predbožićno vrijeme teme radionica bili božićni ukrasi, a nanizali su ih zaista puno, od adventskih vijenaca, kuglica i raznih drugih dekoracija za ukrašavanje božićne jelke i predivno oslikanih uporabnih predmeta sve do jaslica koje su neizostavan ures svakoga doma tijekom božićnih blagdana.

Svoje unikatne radove članovi udruge izlažu na prigodnim štandovima tijekom godine, a danas su to učinili i na svom tradicionalnom božićnom štandu u centru Slatine u prigodi velikog kršćanskog blagdana Božića i tako razveselili svoje sugrađane među kojima se našao i dogradonačelnik Slatine Ilija Nikolić iskazavši i ovom prigodom potporu Grada Slatine radu ove vrijedne slatinske udruge.

A koliko je vrijedna Udruga osoba s invaliditetom Slatina ispričala nam je predsjednica iste Diana Zelenka.

Tom je prigodom podsjetila da Udruga djeluje od 1987. godine na području grada Slatine i pripadajućih općina Nova Bukovica, Mikleuš, Voćin, Čađavica i Sopje.

UOSI Slatina okuplja osobe s različitim vrstama invaliditeta, od tjelesnih do intelektualnih teškoća, para i tetra plegije, distrofije, te cerebralne paralize i multiple skleroze, a članovi su svih dobnih skupina i uzrasta.
Udruga trenutačno broji oko 400 članova, te 50 zaposlenih djelatnika koji brinu o ciljnim skupinama.  

– Od 2004. godine Udruga se ozbiljnije bavi projektima, kako na državnoj, tako i europskoj razini, budući da nam je to jedini način i izvor financiranja, – istaknula je predsjednica Zelenka te među aktualnim projektima izdvojila njih nekoliko koji imaju dugogodišnji kontinuitet.
Riječ je o projektu „Usluge osobne asistencije za osobe s najvećom vrstom i stupnjem oštećenja“ koji je pokrenut 2006. godine, zatim „Pomoć u kući“ koji djeluje od 2009. godine, te projekt „Pomoćnika u nastavi“ koji se provodi od 2011. godine.

Kako doznajemo UOSI Slatina uskoro pokreće i projekt „Zaželi III“ kroz koji će zaposliti 22 žene iz teže zapošljivih skupina, te povesti brigu o svojih oko 130 starijih i nemoćnih sugrađana.

Budući da je božićno vrijeme, vrijeme darivanja i lijepih želja, predsjednica UOSI Slatina Diana Zelenka ovom je prigodom svim članovima i djelatnicima udruge kao i svim građanima Slatine i okolnih općina zaželjela obilje zdravlja i Božjeg blagoslova u prigodi Božića i Nove 2023. godine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button