DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga osoba s invaliditetom Slatina održala početnu konferenciju projekta „Pružanje usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom – 4“

U restoranu Višnjica Udruga osoba s invaliditetom Slatina, u utorak 31.kolovoza održala je  početnu konferenciju projekta „Pružanje usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom – 4“, UP.02.2.2.14.0123.
Konferenciji su nazočili dopredsjednica UOSI Slatina Ksenija Vujanović Juras, viša stručna suradnica u Odsjeku za gospodarstvo pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine i voditeljica projekta „Slatino, zaželi!“ Marija Fumić, stručni tim Udruge osoba s invaliditetom Slatina, te osobni asistenti, korisnici i njihovi roditelji koje je na početku pozdravila predsjednica UOSI Slatina Diana Zelenka.

Projekt osobne asistencije osobama s najtežim oblikom i vrstom invaliditeta UOSI Slatina provodi od 2006.godine i od tada u kontinuitetu pruža njegu, pomoć i podršku korisnicima.

U provedbu je uključeno 18 korisnika na rok od 20 mjeseci. Vrijednost ovoga projekta, financiranog iz Europskog socijalnog fonda je 1.955.863,09kn.

Projekt u cijelosti provodi UOSI Slatina koja kroz partnerstvo s lokalnim udrugama, nacionalnim savezima, te nacionalnom krovnom organizacijom -Savezom osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH), razvija suradnju širenjem mreže socijalnih usluga na dobrobit osoba s invaliditetom i šire društvene zajednice. Područje provedbe projekta obuhvaća Virovitičko – podravsku i Osječko – baranjsku županiju.

Visoka razina kvalitete kojom je projekt uspješno proveden omogućila je njegov daljnji nastavak u ovoj godini prolaskom na novom natječaju, a edukaciju korisnika i asistenata provela je zajednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

„Cilj projekta je omogućiti kvalitetniji život osobama s najtežim invaliditetom, olakšati život njihovim obiteljima i senzibilizirati javnost za njihove teškoće“, istaknula je predsjednica Diana Zelenka koja se zahvalila svima koji su sudjelovali u projektu i dali mu potporu.

(tks,dz/Foto:Ž.Felbar,UOSI Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button