DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina održala redovnu sjednicu skupštine

Jučer je u prostorima Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini održana Redovna sjednica skupštine Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina, koja je ove godine okupila volontere, stručnjake udruge, korisnike i članove  njihovih obitelji.

Sjednicu je uz predsjednicu Udruge Patriciju Karaman vodila tajnica Ivana Sabolić.

Nakon upoznavanja s dnevnim redom skupštine, uslijedilo je predstavljanje izvješća o radu  i financijskog izvješća Udruge za 2019. godinu, kroz koju je održano 30 radionica namijenjenih mladima i odraslim osobama s intelektualnim teškoćama, te 32 radionice projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ namijenjenih djeci koja su u procesu odgode upisa u 1. razred. U rad Udruge uključen je 31 volonter, te je odrađeno 1538 volonterskih sati. Organizirana su brojna predavanja namijenjena široj lokalnoj zajednici, obilježeni su važni datumi s ciljem senzibilizacije javnosti spram osoba s intelektualnim teškoćama, ali isto tako članovi Udruge su se educirali i usavršavali kako na domaćim tako i na međunarodnim predavanjima i skupovima.

Kroz izvješće o radu na skupštini su predstavljeni i projekti koje je Udruga Vretenac, Slatina provela u 2019. godini:

  • Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence II (Grad Slatina)
  • Pusti me da koračam u skladu s glazbom koju čujem (Grad Slatina)
  • Prepoznaj me (KOMRAD d.o.o)
  • Upoznaj i fotkaj (VPŽ)
  • Nijedan početak nije lak pripremam se da budem đak (Ministarstvo za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku)
  • 1000 dana na Jadranskom moru (Valamar Riviera)
  • Moj asistent III (ESF)

U 2019. godini Udruga Vretenac, Slatina dobila je niz pohvalnica, priznanja i nagrada.
Tako je Vretencima uručeno „Javno priznanje Grada Slatine za rad i djelovanje“, zatim je projekt „Nijedan početak nije lak, priprema se da budem đak“ nagrađen poveljom za „Naj-akciju“ u 2019. godini, a kao kruna na kraju godine uručena im je regionalna volonterska nagrada u kategoriji „Primjera dobre prakse uključivanja volontera“.

Usvojivši Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2019. godinu predstavljen je plan rada i financijski plan za 2020. godinu, među kojima je  posebno istaknut početak provedbe projekta „Nauči me, uspjet ću” koji će se provoditi u partnerstvu s Udrugom OSIT Jaglac, Orahovica od veljače ove godine, kao novi oblik sustavne podrške osobama s intelektualnim teškoćama.

Na kraju Skupštine, predsjednica Udruge Patricija Karaman zahvalila se svima prisutnima što su podržali rad Udruge Vretenac ne samo svojim dolaskom na sjednicu skupštine, već i podrškom kroz čitavu prethodnu 2019. godinu.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button