Home / DOGAĐANJA / Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina održala redovnu sjednicu skupštine

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina održala redovnu sjednicu skupštine

Jučer je u prostorima Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini održana Redovna sjednica skupštine Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina, koja je ove godine okupila volontere, stručnjake udruge, korisnike i članove  njihovih obitelji.

Sjednicu je uz predsjednicu Udruge Patriciju Karaman vodila tajnica Ivana Sabolić.

Nakon upoznavanja s dnevnim redom skupštine, uslijedilo je predstavljanje izvješća o radu  i financijskog izvješća Udruge za 2019. godinu, kroz koju je održano 30 radionica namijenjenih mladima i odraslim osobama s intelektualnim teškoćama, te 32 radionice projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ namijenjenih djeci koja su u procesu odgode upisa u 1. razred. U rad Udruge uključen je 31 volonter, te je odrađeno 1538 volonterskih sati. Organizirana su brojna predavanja namijenjena široj lokalnoj zajednici, obilježeni su važni datumi s ciljem senzibilizacije javnosti spram osoba s intelektualnim teškoćama, ali isto tako članovi Udruge su se educirali i usavršavali kako na domaćim tako i na međunarodnim predavanjima i skupovima.

Kroz izvješće o radu na skupštini su predstavljeni i projekti koje je Udruga Vretenac, Slatina provela u 2019. godini:

  • Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence II (Grad Slatina)
  • Pusti me da koračam u skladu s glazbom koju čujem (Grad Slatina)
  • Prepoznaj me (KOMRAD d.o.o)
  • Upoznaj i fotkaj (VPŽ)
  • Nijedan početak nije lak pripremam se da budem đak (Ministarstvo za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku)
  • 1000 dana na Jadranskom moru (Valamar Riviera)
  • Moj asistent III (ESF)

U 2019. godini Udruga Vretenac, Slatina dobila je niz pohvalnica, priznanja i nagrada.
Tako je Vretencima uručeno „Javno priznanje Grada Slatine za rad i djelovanje“, zatim je projekt „Nijedan početak nije lak, priprema se da budem đak“ nagrađen poveljom za „Naj-akciju“ u 2019. godini, a kao kruna na kraju godine uručena im je regionalna volonterska nagrada u kategoriji „Primjera dobre prakse uključivanja volontera“.

Usvojivši Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2019. godinu predstavljen je plan rada i financijski plan za 2020. godinu, među kojima je  posebno istaknut početak provedbe projekta „Nauči me, uspjet ću” koji će se provoditi u partnerstvu s Udrugom OSIT Jaglac, Orahovica od veljače ove godine, kao novi oblik sustavne podrške osobama s intelektualnim teškoćama.

Na kraju Skupštine, predsjednica Udruge Patricija Karaman zahvalila se svima prisutnima što su podržali rad Udruge Vretenac ne samo svojim dolaskom na sjednicu skupštine, već i podrškom kroz čitavu prethodnu 2019. godinu.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)

x

Check Also

Općina Čađavica – započela podjela sredstva za podmirenje troškova ogrjeva

Općina Čađavica obavještava korisnike da će sredstva za podmirenje troškova ogrjeva početi dijeliti od danas, 17. ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org