NASLOVNICAOPĆINEUDRUGE

Udruga orača Virovitičko-podravske županije održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

U petak, 8. travnja u Lovačkom domu u Kapincima svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu održala je Udruga orača Virovitičko-podravske županije. 
 
Na početku skupštine nazočni članovi udruge su se prisjetili svog preminulog člana Mirka Rudeca te mu minutom tišine odali počast. Mirko Rudec sudjelovao je u svim županijskim natjecanjima udruge, a najbolji plasman mu je bilo treće osvojeno mjesto plugom ravnjakom. 
 
Poslije izbora radnih tijela skupštine podneseno je izvješće o radu i financijsko izvješće za protekli period, kao i plan rada i financijski plan za 2022. godinu. Plan rada za ovu godinu obuhvaća pripremu i organizaciju 16. županijskog natjecanja orača kojem će u kolovozu domaćin biti Grad Virovitica u sklopu održavanja Dana grada, te pripremu i organizaciju za državno natjecanje koje će biti u rujnu. Na skupštini se moglo još ćuti kako je Svjetsko prvenstvo orača otkazano pošto se trebalo održati u kolovozu u Rusiji, a da je moguće održavanje istog u Irskoj 21. i 22. rujna. Također, oračima Virovitičko-podravske županije je u planu potencijalna organizacija i nastup na Srednjeeuropskom natjecanju u Češkoj u listopadu mjesecu, kao i organizacija stručnog putovanja u Dubrovnik u studenom. Izvješće Nadzornog odbora, kojeg čine Mirko Rončević, Siniša Horvat i Berislav Androš, podnio je Androš. Sva izvješća su jednoglasno usvojena od strane 39 članova. 
 
Uoči same skupštine djelatnici Ministarstva poljoprivrede organizirali su i održali demonstracijski prikaz oranja plugom ravnjakom za zainteresirane članove udruge gdje su praktično prikazani svi elementi oranja karakteristični za oranje navedenim tipom pluga u cilju podizanja znanja i bolje kvalitete izvođenja ove operacije uopće.
mf (adf; Foto: S. Hrgović)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot