NASLOVNICAOPĆINEUDRUGE

Udruga orača Virovitičko-podravske županije održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

U petak, 8. travnja u Lovačkom domu u Kapincima svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu održala je Udruga orača Virovitičko-podravske županije. 
 
Na početku skupštine nazočni članovi udruge su se prisjetili svog preminulog člana Mirka Rudeca te mu minutom tišine odali počast. Mirko Rudec sudjelovao je u svim županijskim natjecanjima udruge, a najbolji plasman mu je bilo treće osvojeno mjesto plugom ravnjakom. 
 
Poslije izbora radnih tijela skupštine podneseno je izvješće o radu i financijsko izvješće za protekli period, kao i plan rada i financijski plan za 2022. godinu. Plan rada za ovu godinu obuhvaća pripremu i organizaciju 16. županijskog natjecanja orača kojem će u kolovozu domaćin biti Grad Virovitica u sklopu održavanja Dana grada, te pripremu i organizaciju za državno natjecanje koje će biti u rujnu. Na skupštini se moglo još ćuti kako je Svjetsko prvenstvo orača otkazano pošto se trebalo održati u kolovozu u Rusiji, a da je moguće održavanje istog u Irskoj 21. i 22. rujna. Također, oračima Virovitičko-podravske županije je u planu potencijalna organizacija i nastup na Srednjeeuropskom natjecanju u Češkoj u listopadu mjesecu, kao i organizacija stručnog putovanja u Dubrovnik u studenom. Izvješće Nadzornog odbora, kojeg čine Mirko Rončević, Siniša Horvat i Berislav Androš, podnio je Androš. Sva izvješća su jednoglasno usvojena od strane 39 članova. 
 
Uoči same skupštine djelatnici Ministarstva poljoprivrede organizirali su i održali demonstracijski prikaz oranja plugom ravnjakom za zainteresirane članove udruge gdje su praktično prikazani svi elementi oranja karakteristični za oranje navedenim tipom pluga u cilju podizanja znanja i bolje kvalitete izvođenja ove operacije uopće.
mf (adf; Foto: S. Hrgović)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button