NASLOVNICAŽUPANIJA

Udruga orača Virovitičko-podravske županije održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu te izabrala staro-novo rukovodstvo

Danas je u Sopju svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu održala Udruga orača Virovitičko-podravske županije na kojoj je nakon izbora radnih tijela skupštine izvješće o radu i financijsko izvješće za protekli period, kao i plan rada i financijski plan za 2023. godinu podnio Siniša Hrgović koji je i predsjedao skupštinom.

Budući da je ova skupština bila i izbornog karaktera izabrana su i izvršna tijela skupštine koja su više-manje ostala ista. Jedina promjena bila je pri izboru Izvršnog odbora Udruge gdje je član istoga Ljubomir Duvnjak, nakon što je podnio izvješće Verifikacijske komisije te ustvrdio nazočnost preko 40 članova udruge, odstupio s ove dužnosti, a u zahvalu za sav trud i rad predsjednik Udruge Željko Žibreg uručio mu je prigodni poklon.

U narednom mandatu od četiri godine u Izvršni odbor Udruge su izabrani: za predsjednika Željko Žibreg, dopredsjednik je Siniša Hrgović, tajnik Ivan Ključec, a članovi Ana Marija Čajkulić, Mladen Kaselj, Ivan Kaladić, Zlatko Katančić, Željko Ferenc i Antun Damjan.

Članovi Nadzornog odbora također ostaju isti, to su Mirko Rončević, Berislav Androš i Hrvoje Miler.

Osobe ovlaštene za zastupanje Udruge su predsjednik, dopredsjednik i tajnik Udruge, a likvidator predsjednik Željko Žibreg.

Članovi Udruge sve su odluke donijeli jednoglasno, kao i onu o visini članarine za koju su se složili da će iznositi 20 eura.

Plan rada za ovu godinu obuhvaća pripremu i organizaciju 17. županijskog natjecanja orača kojem će u srpnju domaćin biti Općina Crnac, a potom i pripremu i organizaciju za državno natjecanje koje će se ove godine održati u Istarskoj županiji.
U nadi izvrsnih rezultata na spomenutim natjecanjima Udruga će ozbiljno pristupiti i pripremama za Svjetsko natjecanje orača u Latviji od 13.-15. listopada.
Također, oračima Virovitičko-podravske županije je u planu i organizacija stručnog putovanja u jesen kao i edukacija orača i suda.

Na kraju svog izlaganja Hrgović se u ime svih članova od srca zahvalio brojnim sponzorima i pokroviteljima među kojima je najveći Virovitičko-podravska županija, a potom je predsjednik Nadzornog odbora Mirko Rončević podnio izvješće istoga.

Nakon što su sva izvješća jednoglasno usvojena uslijedila je riječ gostiju gdje su pohvale na dosadašnjem radu članovima Udruge, kao i daljnju potporu izrazili načelnik Općine Crnac Mato Damjan i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Bojana Mijoka.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button