DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga „Napredak „jučer na „Prelu“ okupila svoje članove

Po četvrti puta za redom za jučerašnje večernje sate, Udruga Napredak Slatina, koja okuplja Hrvate rodom iz Bosne i Hercegovine u Virovitičko-podravskoj županiji, organizirala je kulturno-zabavnu manifestaciju „Prelo“ uz bogat program.
Na početku ove razdragane večeri, riječi dobrodošlice uputio je član predsjedništva Udruge „Napredak“ Nenad Križić ujedno predstavivši program „Prela“, zatim potpredsjednik udruge Ivo Bilić, te predsjednik udruge Tvrtko Kovačević.
U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su HKUD „Dika“ Slatina i KUD „Veseli Posavljaci“ iz Bijelog Brda u BiH, a posebni gosti večeri bili su pjevač Vinko Brnada i prof. dr. sc. Pavo Jurišić, profesor religijske pedagogije i misiologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu.
Udruga „Napredak“ zahvalila je svima koji su se odazvali „Prelu“, donatorima na potpori i svim članovima kulturno-umjetničkih društava što čuvaju tradiciju i običaje. Tom je prigodom predsjednik udruge Tvrtko Kovačević izrazio posebnu zahvalu Nenadu Križiću koji je od ideje pomogao i osnovati ovu udrugu. Veselo druženje nastavljeno je uz večeru i bogatu tombolu.

(Tea Kiš Slačanac/Foto:Dragutin Fišli)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button