DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga Motiv Slatina proslavila svoj 1. rođendan

Udruga za održivi razvoj i rekreaciju Motiv proslavila je danas (22. ožujka) svoj 1. rođendan prijateljskim druženjem slatinskih sportaša rekreativaca i mnogobrojnih prijatelja, na kojemu je uz prezentaciju i kratki film predsjednica Marika Marić predstavila rad Udruge kroz ovih godinu dana, najavila planove za naredno razdoblje, te zahvalila svima koji su se uključili ili pomogli u radu, to su: Virovitičko-podravska županija, Grad Slatina, Turistička zajednica Grada Slatine, Pučko otvoreno učilište Slatina, GRAS, Baraber extreme team Belišće, Udruga mladih Krik, Klub urbane kulture Slatina, Udruga umirovljenika Slatina, Udruga maratonaca Glasnici istine VPŽ, Fotovideo-klub Slatina, Biciklistički klub Slatina, zatim brojni volonteri, donatori i sponzori, mediji…

Motiv je prošle godine organizirao tri velika događaja.
Prvi je bio devetodnevni Bike, Fun & Run Outdoor Festival u sklopu kojeg je održano 5 različitih događanja, a koja je prošlo više od 400 posjetitelja.
Centralni događaj navedenog festivala bio je drugi slatinski Popišanac trail i prva canicross utrka, u kojima je sudjelovalo 140 trkača rekreativaca iz svih krajeva Hrvatske.
Vrlo uspješan bio je i Festival putnika “Kofer”,odnosno serija putopisnih predavanja koja je u Art dvorani slatinskog kina posjetilo više od 200 Slatinčana.
Rekreativna utrka znakovita imena “Slatinski biser”, održana posljednjeg dana prošle godine, bila je također pun pogodak s obzirom na broj sudionika, promociju slatinskog pjenušca, ali u konačnici i najvažniju crtu, humanitarnog događaja, jer su  ”motivci” tom prigodom uspjeli skupiti više od 3 000 kuna koje su predali slatinskoj udruzi Vretenac s kojom su također uspostavili suradnju.
Motiv je sudjelovao i na dva projekta: “Razvoj cikloturizma u Virovitičko-podravskoj županiji” i “Noć muzeja” u slatinskom Zavičajnom muzeju.

Budući su se svi projekti u 1. godini rada pokazali vrlo uspješnima, ne samo kao promocija zdravog načina života i rekreacija, već i kao povećanje turističke ponude u gradu i županiji, iste su uvrstili i u novi plan rada uz najavu oganiziranja novih edukacijskih projekata s naglaskom na recikliranje.

Udruga trenutno boji 20 članova, a na novoj web stranici Udruge www.udruga-motiv.hr svi zainteresirani uz informacije o udruzi, mogu pronaći i pristupnicu te se priključiti ovoj maloj-velikoj obitelji sportaša rekreativaca.

Prigodom 1. rođendanske proslave uz neizostavnu slavljeničku tortu, svojim dolaskom, potporu udruzi Motiv su iskazali: predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija, predstavnici spomenutih isnstitucija, udruga i klubova, te brojni prijatelji.

Predsjednica Marika Marić završila je predstavljanje Udruge Motiv poznatom izrekom M. Gandhija – Pronađi svoj motiv „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“.(mf/Foto:Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button