Home / NASLOVNICA / Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ uspješno organizirala 9. Memorijalni maraton „Da se ne zaboravi Baranja 91.“

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ uspješno organizirala 9. Memorijalni maraton „Da se ne zaboravi Baranja 91.“

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ u subotu 24. kolovoza organizirala je 9. Memorijalni maraton imena „Da se ne zaboravi Baranja 91.“.

Memorijalni je to maraton koji se trči od Osijeka do Batine odnosno od Drave do Dunava u spomen na sve poginule i nestale baranjce-hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.
Maraton je posvećen sjećanju  na 1991. godinu i progonstvo preko 22 tisuće baranjaca većinskog hrvatskog stanovništva kao i žitelja mađarske nacionalne manjine, među kojima je bio i predsjednik Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“ Pavo Tutenov, koji je i inicirao ovaj Memorijalni maraton 2011. godine.

Po peti puta memorijalni maraton je održavn pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, a po iznimno vrućem i sparnom vremenu trčalo ga je dvadesetak  trkača, maratonaca i ultramaratonaca pristiglih iz Zagreba,  Slavonskog Broda, Novske, Valpova, Belišća, Našica, Josipovca, Koritne, Vardarca i Osijeka, kao i članovi „Glasnika istine“ Goran Draksler, Mario Kovač, Ivan Medved, Mario Krznarić, Duško Štrbac i Pavo Tutenov, uz logističku pratnju Željka Nikolića iz Borova Naselja, Miroslava Milovukovića, Marinka Tolića te Željka Mikulića.
(mf/Izvor: Glasnici istine, p.t/Foto: Željko Mikulić)

x

Check Also

Grad Slatina otvorio novu telefonsku liniju za prijavu komunalnih problema

Grad Slatina potpisao je Ugovor o posebnim tarifama s tvrtkom Skynet Telekomunikacije d.o.o. o uspostavi ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org