NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina u nedjelju putuje u Zagreb na koncert „Liko moja tamburice stara“

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 21. travnja s početkom u 19 sati pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ličko-senjske županije, Udruga Ličana „Vila Velebita“ Zagreb organizira veliki koncert pod nazivom „Liko moja tamburice stara“. U programu od tri sata bit će uključena brojna kulturno-umjetnička društva, tamburaški sastavi i solisti koji njeguju i promoviraju ličko kulturno nasljeđe glazbenim izričajem.

Udruga Ličana Slatina s njenih 30 članova također putuje na koncert kako bi uživo podržali ovaj kulturni događaj i uživali u ličkoj glazbi i tradiciji.

Svima onima koji neće imati mogućnost doći u Zagreb, Udruga je osigurala prijenos cijelog koncerta uživo na portalu www.vila-velebita.hr.


Udruga Ličana “Vila Velebita” Zagreb, osnovana je 1991. godine

Udruga je nepolitička i neprofitabilna a cilj joj je da okuplja Ličane i prijatelje Like radi njegovanja i unapređivanja tradicije te drugih veza s Likom i Ličanima koji žive na području Grada Zagreba, Republike Hrvatske i u inozemstvu.

Osnovni zadatak Udruge je čuvanje identiteta Like građenog na bogatoj povijesnoj i kulturnoj baštini. Udruga kao organizator kroz godinu organizira koncerte, izložbe, prezentacije uradaka pisaca ličkog podrijetla, izlete, večeri i druženja.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button