DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAUDRUGE

Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina pripremila lički doručak u prigodi Dana grada Slatine

Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina sudjelovala je i ove godine u obilježavanju Dana grada, te je u okviru 14. otvorenog prvenstva Slatine u kuhanju slavonskog čobanca pripremila manifestaciju Gastro-Lika.
Ovoga su puta predstavili Lički doručak u sklopu kojega su poslužili lički sir škripavac, dok je „zvijezda“ manifestacije bio jedinstveni janjeći burger, upotpunjen autohtonim ličkim sirom basa u tri varijante, običnim, te začinjenim paprikom ili koprom.

Ovu gastro poslasticu slatinski su Ličani prezentirali pod oznakom ‘Lika Quality’, proizvodima proizvedenim na području Lika destinacije sukladno svim zakonskim propisima i tradicijskim načinima.

Ovakvim manifestacijama članovi Udruge „Vila Velebita“ Slatina svojim sugrađanima nastoje približiti Liku, odnosno običaje i tradiciju svojih predaka koje i inače kroz brojne projekte pokušavaju otrgnuti zaboravu i sačuvati za generacije koje dolaze.

Da se Slatinčani unaprijed raduju druženju s Ličanima koji su se pokazali kao izvrsni domaćini na svojim tradicionalnim manifestacijama Gastro-Lika uvjerili smo se i ovom prigodom kada su u vrlo kratkom vremenu ispekli i podijelili preko 500 janjećih cheeseburgera uz pomoć kuhara Marija Ojurovića.

Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina Lički je doručak i ovoga puta organizirala uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Grada Slatine i Grada Slatine, a uz sve to skuhali su i kotlić vrlo ukusnog čobanca na lički način.

– Zahvaljujući našem Gradu i gradonačelniku Denisu Ostrošiću, kao i Turističkoj zajednici i direktoru Jurici Bosaku, koji su nam uvijek bili vjetar u leđa i potpora svim našim projektima, Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina i ovoga je puta uspjela napraviti iznenađenje za svoje sugrađane koji su se zaista odazvali u velikom broju. Najviše veseli što uz naš gastro show kao i na cijeloj Čobanijadi vlada jedno pozitivno ozračje i vesela atmosfera te nam je iznimno drago što smo i mi jedan mali kotačić svega toga. Ovo se zove timski rad, gdje smo svi objedinjeni, jedno srce u jednom danu za našu Slatinu i njen rođendan, – istaknuo je dopredsjednik slatinske Vile Velebite Martin Rukavina, dok se predsjednik Željko Šnjarić trudio biti što boljim domaćinom svim posjetiteljima ličkog izložbenog prostora u Parku 136. slatinske brigade.

– Osvježeni posjetom Lici i svojim korijenima prije mjesec i pol – dva naši su se Ličani pobrinuli za novu zajedničku suradnju koja je kao i uvijek kreativna, drugačija, ali prije svega kvalitetna i atraktivna. Ovom im se prigodom samo još jednom mogu zahvaliti na izuzetnoj suradnji i doprinosu cijeloj ovoj manifestaciji u prigodi obilježavanja Dana grada, ali i svim ostalim njihovim projektima i suradnjama isprepletenim u cjelokupnu našu zajednicu, – rekao je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić tijekom obilaska štanda Udruge Ličana „Vila Velebita“ Slatina.(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button