DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina održala redovnu izvještajnu Skupštinu

Posljednjeg dana mjeseca rujna Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina održala je redovnu izvještajnu Skupštinu u prostorijama Mjesnog odbora Vladimir Nazor Slatina pod predsjedanjem Gorana Lulića, te članova radnog predsjedništva Martina Rukavine i Domagoja Jankovića.

Izvješće o dosadašnjem radu Udruge, podnio je predsjednik Željko Šnjarić koji je između brojnih aktivnosti istaknuo i sudjelovanje na nekoliko natječaja kojima su Udruzi odobreni projekti poput izrade ličke kape i stvaranje vizualnog identiteta kroz lik ličkog medvjeda, s ciljem razvoja ličke kulture i očuvanja jedinstvenog identiteta Like.

Iznoseći plan i program rada za naredno razdoblje na tragu dosadašnjih aktivnosti u koje su uključena brojna sudjelovanja na raznim manifestacijama, gostovanja i uspostavljanje suradnje sa sličnim udrugama u zemlji i inozemstvu, te očuvanja tradicije i ličkih običaja, Šnjarić je naglasak stavio na izgradnju Ličke kuće u Slatini.
„Ponosni smo na naše ličke korijene i domovinu naših djedova i zato njegujemo naše tradicije i običaje da nam Lika i dalje živi u srcu“. – zaključio je predsjednik slatinske Udruge Ličana „Vila Velebita“ Željko Šnjarić.
(mf/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button