NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina i TZG Slatine predstavljaju Virovitičko-podravsku županiju i Slatinu na manifestaciji Eko Etno Gacka u Otočcu

U petak, 22.07.2022., počinje bogat program 18. po redu manifestacije Eko Etno Gacka. Ova dvodnevna manifestacija je izložbeno-prodajnog i natjecateljskog karaktera te je jedna od najposjećenijih manifestacija na području Grada Otočca koja okuplja nekoliko tisuća posjetitelja, a Virovitičko-podravsku županiju i Grad Slatinu predstavljat će delegacija Udruge Ličana „Vila Velebita“ Slatina i Turističke zajednice Grada Slatine.

„Sudjelovanjem na ovoj manifestaciji želimo ostvariti čvrste odnose s našom Likom i predstaviti našu županiju i grad u najboljem svjetlu, odnosno potaknuti suradnju Slavonije i Like na svim razinama, od gospodarske do kulturne. Već prvog dana upoznat ćemo Ličane sa slavonskim domaćim vinima, a drugog dana predstaviti naša umijeća u kuhanju lovačkog gulaša, što će sigurno povećati interes za sredinu u kojoj živimo i u kojoj pronosimo ličku kulturu i tradiciju. Sretni smo što je ove godine Turistička zajednica Grada Slatine prihvatila naš poziv i priključila nam se jer imamo zaista izuzetnu suradnju te nas podupiru u našim aktivnostima.“ – rekao je Željko Šnjarić, predsjednik Udruge Ličana „Vila Velebita“ Slatina.

Iz Turističke zajednice su također izrazili zadovoljstvo što su dio delegacije i očekuju brojne benefite od ovog druženja, prvenstveno nove kontakte i učenje iz primjera dobre prakse, jer osim sudjelovanja na manifestaciji, domaćini će predstavnike upoznati sa svojim atrakcijama i ponudom svoje destinacije.

„Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv naših Ličana koji nam iz godine u godinu donose Liku u Slavoniju, a sada ćemo zajedničkim snagama predstaviti Slavoniju & Podravinu u Lici. S Udrugom Ličana zaista imamo fantastične odnose i to je jedna skupina ljudi na koju se Turistička zajednica može osloniti u svakom trenutku. Ponosni smo što na ovu manifestaciju ne idemo samo kao ambasadori destinacije, već ćemo predstavljati i našu mesnu industriju „Mesoprerada“, što nam je velika čast i što dokazuje naše bliske odnose sa slatinskim gospodarstvom. Sigurni smo da ćemo ostvariti mnoštvo novih kontakata koji će rezultirati razmjenom dobara između Slatine i Otočca jer se već pokazao interes Slatine za Ličkim sirevima, a Like za Slatinskim kulenom.“ – rekao je Jurica Bosak, direktor TZG Slatine.

Predstavljanje na ovoj manifestaciji omogućili su Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Grad Slatina, Turistička zajednica Grada Slatine, Stari podrum d.o.o., Mesoprerada d.o.o. i Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije, kao i domaćini Grad Otočac i Turistička zajednica Grada Otočca.

(nm/Izvor: TZ Grada Slatine)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button