NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Udruga HVIDR-a Slatina poziva na 15. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca – Prijave do 26. kolovoza

Udruga HVIDR-a Slatina u sklopu proslave Dana grada Slatine organizira kulinarsko zabavnu manifestaciju 15. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca koja će se održati pod pokroviteljstvom Grada Slatine i Turističke zajednice Grada Slatine.

Ovogodišnja Čobanijada održat će se u nedjelju, 3. rujna s početkom u 9 sati u Parku 136. slatinske brigade u Slatini.

– Organizacijom ove zabavne manifestacije želimo obogatiti društveni život našeg grada, promovirati njegove ljepote i prezentirati tradicionalnu slavonsku kuhinju, čiji je neizostavni dio i na daleko poznati čobanac. Naravno, uz sve ovo želimo se i dobro zabaviti.

U želji da mirisi i okusi Slavonije zagospodare našom Slatinom 3. rujna 2023. godine, i s nadamo da ćete se i Vi odvažiti prezentirati svoje kulinarske vještine uz kuhaču s ostalim natjecateljima i biti dio okupljanja uz kotlić slatinčana i njihovih gostiju dobro ste došli, – istaknuo je u pozivu slatinske HVIDR-e njezin predsjednik Nenad Križić.

PROPOZICIJE NATJECANJA:

  1. Svaka natjecateljska ekipa može imati 2 člana.
  2. Organizator osigurava: 1kg luka, 1 l ulja, bocu mineralne vode i pregače.
  3. Natjecatelji su obvezni sa sobom ponijeti kotlić, kuharski pribor te potrebne namirnice i začine.
  4. Stručni žiri čine 3 člana, a elementi koji se ocjenjuju su: okus, izgled, saft i ukupni dojam.
  5. Svi natjecatelji dobivaju zahvalnice, a najuspješnijima osigurana su prigodna priznanja.

Okupljanje natjecatelja predviđeno je za 8,30 sati a završetak natjecanja i ocjena čobanaca od strane stručnog žirija oko 12,30 sati, nakon čega će uslijediti proglašenje pobjednika, zajednički ručak natjecatelja, gostiju i građana.

Prijave za natjecanje otvorene su do 26. kolovoza 2023., a primaju se svakodnevno u uredu Udruge HVIDR-a Slatina na Trgu sv. Josipa 10 od 7 do 15 sati, na broj telefona Udruge 033/551-295  ili  e-mail: hvidra.slatina@gmail.com.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti predsjedniku Udruge HVIDR-a Slatina Nenadu Križić na broj 098/238086 i e-mail: krizic.nenad@gmail.com.
(mf/Izvor: Udruga HVIDR-a Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button