DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina intenzivirala svoj rad

Ovih je dana Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina održala radni sastanak kako bi rezimirala rad svojih članova od prošle skupštine održane 7. kolovoza ove godine od kada je udruga ponovo intenzivno pokrenula svoj rad.

Prema riječima novoizabranog predsjednika Ozrena Rastije udruga je vraćena pod okrilje krovne organizacije UDVDR-a.

– Sudjelovali smo na desetak memorijala održanih na području grada Slatine, ali i Virovitičko-podravske županije te smo bili gosti Časničkog zbora Novska povodom Dana grada Novske. Isto tako uspostavili smo prijateljske veze s Časničkim zborom Vrbovec, a pomogli smo i Gradu Slatini u organizaciji ovogodišnje Fišijade.
Povodom blagdana Svih svetih obišli smo sva mjesta stradavanja naših branitelja, pokosili travu, očistili spomenike te obnovili spomen ploče, – rekao nam je predsjednik slatinskog Ogranka UDVDR-a Ozren Rastija te istaknuo kako su imali čast u Slatini ugostiti predsjednika UDVDR-a RH generala Slavka Barića.

Nadalje je naglasio kako članovi udruge intenzivno surađuju sa svim braniteljskim i drugim udrugama s područja grada Slatine, kao i s Gradom Slatinom te ovom prigodom uputio posebnu zahvalu na potpori gradonačelniku Denisu Ostrošiću i njegovom zamjeniku Iliji Nikoliću kao i predsjedniku Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mati Bubašu.

Najavio je i sljedeću aktivnost udruge 26. studenoga ove godine kada organiziraju memorijal u spomen na Marija Grahovca, Gordanu Loborec i Marion Angeliku Strasser.

– Od same skupštine u kolovozu u Ogranak UDVDR-a Slatina učlanili smo gotovo 100 ljudi, što starih što novih članova, – zaključio je Rastija te pozvao sve zainteresirane da im se pridruže kako bi udruga što više ojačala i nastavila raditi na očuvanju vrijednosti Domovinskog rata i uspomene na poginule hrvatske branitelje, ali i pružanju pomoći i podrške svojim članovima u potrebi. 
(Mihaela Feldi/Foto: Robert Turkalj, Dragutin Fišli, UDVDR Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button