DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Udruga djece hrvatskih branitelja VPŽ održala svoju 1. redovnu godišnju skupštinu

Jučer je u prostorijama Posjetiteljsko-interpretacijskog centra EPIcentar Sequoia Slatina održana 1. redovna godišnja skupština Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije koja je započela intoniranjem Hrvatske himne i odavanjem počasti svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima minutom šutnje.

Nakon što je moderator skupštine Mihael Puljić pozdravio nazočne članove Udruge djece hrvatskih branitelja VPŽ, predstavnike braniteljskih udruga i ostale uvažene goste, isto je učinio i predsjednik Udruge Jurica Culej te se tom prigodom zahvalio svima koji pomažu rad udruge.

U nastavku skupštine usvojen je Poslovnik o radu iste te je izabrano radno predsjedništvo. Za zapisničara je izabran tajnik udruge Hrvoje Selenić, a za ovjerovitelje zapisnika Dino Mataz i Saša Matijević.

Potom je predsjednik Culej podnio izvješće o radu i financijsko izvješće za 2022. i 2023. kao i plan rada za 2024. godinu, dok je izvješće Nadzornog odbora podnio Renato Mlakar, a sva su izvješća prihvaćena jednoglasno.

Udruga djece hrvatskih branitelja VPŽ osnovana je 29. studenog 2022. godine i danas broji 40-ak članova. U manje od godinu dana članovi Udruge proveli su brojne aktivnosti, od humanitarnih, sportskih i komemorativnih do važnih projekata, s ciljem da se istina o njihovim roditeljima/bakama/djedovima ne zaboravi, a sve su to činili pod sloganom „Vi ste naš ponos, mi smo Vaša snaga!“.

– U protekloj godini naša Udruga je ostvarila mnoge uspjehe i aktivnosti. Organizirali smo razne radionice, predavanja, izlete i druženja za naše članove i njihove obitelji. Sudjelovali smo u brojnim manifestacijama i obljetnicama koje su obilježile važne datume iz Domovinskog rata. Pomagali smo onima kojima je pomoć bila potrebna, bilo materijalna ili duhovna. Bili smo glasni zagovornici prava i interesa djece hrvatskih branitelja u društvu i institucijama, – istaknuo je Culej, a među brojnim aktivnostima, uz predstavljanje svoje udruge široj javnosti kroz tribine i medijske nastupe, te sudjelovanje na brojnim memorijalima i manifestacijama, posebno je istaknuo humanitarni rad udruge poput darivanja hrvatskih branitelja s područja županije u prigodi blagdana Božića i radne akcije na održavanju spomenika poginulih hrvatskih branitelja, u uskoj suradnji sa županijskom HVIDR-om, te organizaciju i održavanje sportskih susreta djece hrvatskih branitelja u Slatini, kao i promociju filma „Rujanski dani“ u Pučkom otvorenom učilištu u Slatini. Naglasio je kako je upravo izrada dokumentarnih filmova u glavnom fokusu do sada prijavljenih, ali i budućih projekata kroz koji se trenutačno radi na dokumentarnom serijalu „5 minuta Domovinskog rata – bivša Općina Podravska Slatina“.

Dodao je kako će Udruga i u narednom razdoblju promicati vrijednosti Domovinskog rata, podizati kvalitetu života djece hrvatskih branitelja i samih branitelja te raditi na boljitku njihove sredine, a jedan od ciljeva tijekom iduće godine je svakako i organizacija festivala „Domoljubnog filma“.

Na kraju se još jednom zahvalio na kontinuiranoj podršci Gradu Slatini, Virovitičko-podravskoj županiji, brojnim institucijama, Hrvatskim šumama, Zajednici udruga i članova HVIDR-a VPŽ, kao i svim braniteljskim udrugama s područja županije te medijima.

Čestitke i pohvale na kvalitetnom radu članovima Udruge djece hrvatskih branitelja VPŽ uputili su predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, voditeljica ureda Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja u Virovitici Marina Kraljić, obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Svi su redom naglasili izuzetnu suradnju i daljnju potporu radu ove udruge.

Uoči održavanja skupštine delegacija Udruge djece hrvatskih branitelja VPŽ predvođena predsjednikom Juricom Culejom odala je počast poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata paljenjem svijeća i molitvom ispred spomenika podignutog njima u čast u Parku 136. slatinske brigade.

(mf; Foto: Mihaela Feldi, UDHB VPŽ)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button