DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICASPORTUDRUGE

Udruga AUM: Vježbom do zdravlja

Povodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7. travnja, Udruga AUM je organizirala radionice s vježbama istezanja i gimnastike za učenike srednjih škola i najmlađe članove udruge. Radionice je vodila Hitomi Cobayashi, trenerica iz Japana koja je već drugi put u Slatini.

U Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina 21. ožujka je održana radionica za učenike 2. razreda kuhara i CNC operatera kao dio nastave tjelesne i zdravstvene kulture, a u vježbama za pokretljivost zglobova i kralježnice je zajedno s učenicima sudjelovao i nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture Zlatko Šantić.

Dan poslije, 22. ožujka, također je održana još jedna radionica u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina za učenike 4. razreda ekonomije na kojoj su učenici povezali tjelesno vježbanje s vježbama disanja. U suradnji s Nikolinom Benčinom, nastavnicom tjelesne i zdravstvene kulture, radionica je održana u sklopu redovite nastave iz predmeta tjelesne i zdravstvene kulture.

Vježbanje je preduvjet za zdravlje našeg tijela, a vježbe disanja su tehnike za smirivanje uma i smanjivanje stresa te omogućuju bolje mentalno zdravlje. Kombinacija ove dvije prakse omogućava zdrav emocionalni i socijalni život čovjeka – ispričala nam je Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge AUM i organizatorica radionica.

Za one najmlađe, a ujedno i članove udruge AUM, trenerica Hitomi Cobayashi će od 21. do 23. ožujka održati ukupno tri radionice za djecu od 5 do 14 godina.

Mi smo prisustvovali na jednoj od radionica i možemo reći da smo uživali. Najmlađi članovi Udruge AUM već dobro znaju Hitomi i unatoč jezičnoj barijeri, kroz zagrljaje i osmijeh, vrlo dobro shvaćaju vježbe i jako su spretni i uspješni u izvođenju istih.

Posjetila sam vaš grad prije godinu dana i rado se ovamo vraćam. Mogu reći da sam ovdje stekla i brojne prijatelje. Posebno bih se zahvalila Gradu Slatini i zamjeniku gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Iliji Nikoliću i gostoprimstvu u hostelu Sequoia za koji će kroz moje objave saznati svi moji virtualni pratitelji iz cijelog svijeta. Također bih se zahvalila Mladenu Graovcu i Ivanu Roštašu kao ravnateljima vaših srednjih škola i naravno nastavnicima i učenicima koji su sa voljom sudjelovali i s kojima sam kroz vježbanje uspjela razmijeniti iskustva – izjavila je Hitomi uz pomoć Svjetlane Dupan koja je istaknula još jednom bitnost uključivanja u bilo koju vrstu tjelesnih i sportskih aktivnosti koje se provode u našem gradu jer je to put do zdravlja.

Trenerica Hitomi je svojim boravkom obogatila sportske aktivnosti našega grada i nadamo se ponovnom susretu.

(nm/Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button