NASLOVNICAUDRUGE

Udruga AUM proslavila prvi rođendan

Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge za promicanje zdravog života i duhovni razvoj AUM i učiteljica joge s 500 sati obuke i međunarodnom licencom stečenom u Indiji u Association for Yoga and Meditation (AYM), India – RYS 500, Registered Yoga School in Rishikesh with Yoga Alliance USA, jučer je u Gradskoj upravi posjetila gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića kako bi mu predstavila aktivnosti Udruge koja je upravo proslavila svoj prvi rođendan i trenutno broji 31 člana. Ujedno je predstavila i plan rada za ovu godinu.

Tom je prigodom istaknula suradnju s Indijskim veleposlanstvom u Zagrebu kada je u sklopu Dana indijske kulture u Slatini po prvi puta održan i Međunarodni dan joge u organizaciji Udruge AUM, a pod pokroviteljstvom Indijskog veleposlanstava.
Isto tako Udruga je organizirala niz radionica joge, a posebno će biti zapamćene one u središnjem gradskom parku i u Dječjem vrtiću Suncokret. Posebno zanimljiva su bila putopisna predavanja o Indiji održana u Pučkom otvorenom učilištu Slatina i DV Suncokret.

Veleposlanstvo Indije financijski je podržalo rad Udruge kupnjom 40 kvalitetnih prostirki za jogu u vrijednosti 10.000 kuna koje su na raspolaganju članovima Udruge, za vježbanje joge utorkom i četvrtkom u prostoru KRIK-a od 19.15 – 20.45 sati.

Udruga AUM u narednom razdoblju planira kroz jogu učvrstiti veze s Indijom i u Slatini već u lipnju organizirati radionice joge pod vodstvom indijskog jogija koji bi došao u Slatinu i održao niz radionica različitih stilova joge, ayurvede, meditacije, vježbi disanja (pranajame), te uputio polaznike radionica na ayurvedski način ishrane, različite tehnike čišćenja organizma (krije)…

Ovaj vid suradnje Udruga želi nastaviti i odlaskom polaznika joge u Indiju kako bi imali priliku pobliže upoznati način života u Indiji ali i vježbati jogu u kolijevci joge i pod vodstvom vrhunskih joga majstora.

Tijekom razgovora dotakli su se i različitih vidova suradnje udruge AUM i Grada Slatine gdje bi Udruga svojim aktivnostima pružila podršku različitim manifestacijama Turističke zajednice grada Slatine koje će pridonijeti poboljšanju turističke ponude grada, a razgovaralo se i o mogućnostima rasta i razvoja Udruge AUM.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button