NASLOVNICAUDRUGE

Udruga AUM povodom Međunarodnog dana joge održala javno vježbanje joge u Slatini

Udruga AUM jučer je povodom Međunarodnog dana joge održala javno vježbanje joge u Slatini u parku ispred Industrijsko-obrtničke škole. Manifestaciji su se uz članove udruge koji jogu vježbaju već duže vrijeme, pridružili i brojni Slatinčani kao i oni koji su se s jogom susreli prvi puta.

Program su vodili Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge AUM i predstavnik Indijskog veleposlanstva u Zagrebu Prandeep Urs, inače učitelj joge.

IDY (International Day of Yoga) obilježava se svake godine 21. lipnja od 2015. godine kada je 177 zemalja svijeta prihvatilo rezoluciju Opće skupštine Ujedinjenih naroda na prijedlog premijera Indije, Nerenda Modia, koji je tom prilikom izjavio: „Joga je neprocjenjiv dar drevne indijske tradicije. Ona utjelovljuje jedinstvo uma i tijela, misao i djelovanje, suzdržanost i ispunjenje, sklad između čovjeka i prirode, holistički pristup zdravlju i dobrobiti. Ne radi se samo o vježbi, već o otkrivanju osjećaja jedinstva sa sobom, svijetom i prirodom. Promjenom našeg načina života i stvaranjem svijesti, ona može pomoći u dobrobiti.“

Međunarodni dan joge u Hrvatskoj se prvi puta obilježio 2014.god. i tada je u manifestaciji sudjelovalo 16 gradova.
Ove godine je Slatina jedan od 39 gradova u Hrvatskoj u kojima se obilježava IDY i sve je veći broj ljudi koji prepoznaju dobrobiti ove drevne indijske prakse, a manifestacija je održana u suradnji s Indijskim veleposlanstvom, te Gradom Slatinom i Turističkom zajednicom grada Slatine u čije su ime potporu svojim dolaskom iskazali zamjenica slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić i pomoćnik direktorice TZ Hrvoje Valpovac.

Udruga AUM provodi redovite treninge joge dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 19.15 – 20.45 h u prostoru Udruge Krik u parku nasuprot Industrijsko-obrtničke škole. Treninge vodi Svjetlana Dupan, certificirana učiteljica joge s 500 sati obuke u Indiji.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button