NASLOVNICAUDRUGEUncategorized

Udruga AUM obilježila Međunarodni dan djeteta

Međunarodni dan djeteta u svijetu se obilježava 1. lipnja i na taj dan slatinska Udruga AUM željela je svojim sugrađanima osvijestiti ulogu djece i njihovu vrijednost za budućnost društva radionicom koja je održana pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije.

U aktivnostima koje su proveli s djecom u dobi od 4 do 12 godina vodili su se idejom o važnosti ostvarivanja dječjih prava na sretno djetinjstvo, s naglaskom na brigu o tjelesnom i mentalnom zdravlju djece.

Kao udruga koja promiče zdrave životne navike, smatramo da je neophodno raditi na promicanju i zaštiti zdravlja djece od najranije dobi. Brojne prijetnje cjeloživotnom zdravlju djece, poput prekomjerne tjelesne mase i debljine te depresije, u Udruzi AUM pokušavamo prevenirati kroz pomno osmišljen program tjelesnih aktivnosti, ali istovremeno vodeći brigu o mentalnom i psihičkom zdravlju djece kroz različite tehnike smirivanja uma i usredotočene svjesnosti, – istaknula je predsjednica Udruge AUM Svjetlana Dupan koja je i vodila radionicu. (mf/Izvor: Udruga AUM)

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button