KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Učiteljice OŠ Eugena Kumičića Slatina na tečaju u Francuskoj u sklopu projekta Erasmus+ KA1, Škola bez granica

Učiteljice Osnovne škole Eugena Kumičića Rajka Avirović Gaća i Renata Grahovac pohađale su tečaj „Indoor and outdoor games“ u Parizu od 5. – 9. srpnja 2021.g. u sklopu mobilnosti programa Erasmus + K1, projekta „Škola bez granica“. Tečaj su osim njih pohađale dvije profesorice srednje škole iz Poljske, te jedna profesorica iz Mađarske. Nakon uvodnog predstavljanja države, županije i škole odmah su krenule igre preko kojih su se sudionici tečaja još bolje upoznali.

Istaknuta je važnost eksperimentalnog učenja i rješavanja problema kroz igru. Kroz ovakav način poučavanja potiče se timski rad i razvija samopouzdanje te se aktivno uključuju svi učenici. Istaknuta je važnost tradicionalnih igara u nastavi, te raznih društvenih igara koje se mogu primijeniti u edukativne svrhe. Ne manje važno od toga je korištenje ICT alata i proširene stvarnosti. 

Igre na otvorenom odvijale su se u okružju Montmartea u Parizu uz pomoć aplikacije „Actionbound“. Kroz natjecateljsku igru istraživale su se kulturne i povijesne znamenitosti, a Croatian Team skupio je najviše bodova i prvi došao na cilj i tako osvojio prigodnu nagradu. Osim u okružju Montmartea igre na otvorenom odvijale su se i u obližnjem parku, gdje su predstavljene zanimljive  igre i njihova primjena u edukativne svrhe u različitim predmetima.

– Osim formalne edukacije obišli smo sve najvažnije znamenitosti Parisa: Eiffelov toranj, Montmartre, muzeji Louvre , avenija Champ-Élysées i Slavoluk pobjede, katedrala Notre-Dame te vožnja Sennom, – istaknule su učiteljice Rajka Avirović Gaća i Renata Grahovac izrazivši zadovoljstvo putovanjem u Francusku koje im je omogućilo usvajanje novih znanja i vještina koje će prenijeti na rad u svojoj školi.
(mf/Izvor: OŠ E. Kumičića Slatina, Silvija Mađarić)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button