DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Učiteljica OŠ E. Kumičića Slatina, Silvija Mađarić sudjelovala na tečaju „Education For Sustainable Development – Sustainability in our schools“ u Grčkoj

Silvija Mađarić, učiteljica engleskoga jezika, sudjelovala je na tečaju u sklopu Erasmus+ KA1 projekta „Learning 4life“ kojeg provodi Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina. Tečaj se održavao u Kalamati u Grčkoj od 5. do 11. studenog 2023., a naziv tečaja je „Obrazovanje za održivi razvoj – Održivost u našim školama“ (Education For Sustainable Development – Sustainability in our schools).

Glavni cilj ovog tečaja je bio upoznavanje s pojmovima održivog razvoja i provedba konkretnih aktivnosti u školi. Tečaj se temeljio na inovativnim metodologijama i tehnikama za poučavanje o održivosti kako bi učenici, ali i lokalna zajednica, bili odgovorniji i aktivniji po pitanju okoliša te ih osnažili da promijene svoj stav i ponašanje prema održivoj budućnosti.

Neformalno učenje i iskustvene tehnike bili su temelj ovog tečaja te se proces učenja bazirao na praktičnom, a ne na teoretskom znanju. Tečaj je osmišljen na metodama aktivnog učenja i suradničkim aktivnostima u sklopu kojega su polaznici bili upoznati s temama kao što su: Održivost, Ciljevi održivosti UNESCO-a, Problemi zaštite okoliša i aktivnosti u školi, Ekološki otisak i odgovorna potrošnja, Klimatske promjene…

Zaključak je kako učitelji i nastavnici mogu igrati ključnu ulogu u širenju svijesti o ciljevima održivog razvoja i promicanju aktivnosti koje će doprinijeti njihovom postizanju.

(mf; OŠ E. Kumičića Slatina, nastavnica engleskog jezika Silvija Mađarić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button