DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICASPORT

Učenik Mateo Grgić prvi u skoku u dalj na Državnom prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama u Poreču

U Poreču je od 6. do 8. ožujka u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta održano Državno prvenstvo za učenike s intelektualnim teškoćama na kojemu su sudjelovali i učenici posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini.

Od 2008. godine stotine djece i mladih okuplja se u Poreču na natjecanjima u atletici, plivanju, stolnom tenisu i štafetnim igrama. Uz ovogodišnji pikado, ovo je događanje okupilo preko 50 škola i centara s više od 420 sudionika natjecanja na tri dana sportskih aktivnosti i natjecanja u Poreču. Cilj ovoga natjecanja je razvoj pozitivnih vrijednosti u sportu, timskog rada, tolerancije, međusobnog poštovanja, primjene pravila igre, istine, solidarnosti i suradnje.

Na Državnom prvenstvu su sudjelovali i učenici posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina (Alenka Jurković, Mateo Grgić, Iris Kokurić, Danijel Bogdan, Alen Bogdan, Patrik Kraupa i Emanuel Adžić) u pratnji učiteljica Patricije Karaman, Ivane Sabolić i Dijane Juren Jerbić, a pod mentorstvom učiteljice Tomislave Medvedović.

Među njima se posebno istaknuo Mateo Grgić koji je osvojio prvo mjesto u disciplini skok u dalj s mjesta među dječacima.

– Čestitke Mateu kao i ostalim učenicima koji su vrijedno zastupali svoju školu, grad Slatinu i Virovitičko-podravsku županiju, a koji su se pokazali iznimni na terenu. Čestitamo i voditeljicama te mentorici, – poručili su iz Osnovne škole Eugena Kumičića.

(Nikolina Mažar/Izvor: O.Š. E. Kumičića)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button