DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICASPORT

Učenik Mateo Grgić prvi u skoku u dalj na Državnom prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama u Poreču

U Poreču je od 6. do 8. ožujka u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta održano Državno prvenstvo za učenike s intelektualnim teškoćama na kojemu su sudjelovali i učenici posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini.

Od 2008. godine stotine djece i mladih okuplja se u Poreču na natjecanjima u atletici, plivanju, stolnom tenisu i štafetnim igrama. Uz ovogodišnji pikado, ovo je događanje okupilo preko 50 škola i centara s više od 420 sudionika natjecanja na tri dana sportskih aktivnosti i natjecanja u Poreču. Cilj ovoga natjecanja je razvoj pozitivnih vrijednosti u sportu, timskog rada, tolerancije, međusobnog poštovanja, primjene pravila igre, istine, solidarnosti i suradnje.

Na Državnom prvenstvu su sudjelovali i učenici posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina (Alenka Jurković, Mateo Grgić, Iris Kokurić, Danijel Bogdan, Alen Bogdan, Patrik Kraupa i Emanuel Adžić) u pratnji učiteljica Patricije Karaman, Ivane Sabolić i Dijane Juren Jerbić, a pod mentorstvom učiteljice Tomislave Medvedović.

Među njima se posebno istaknuo Mateo Grgić koji je osvojio prvo mjesto u disciplini skok u dalj s mjesta među dječacima.

– Čestitke Mateu kao i ostalim učenicima koji su vrijedno zastupali svoju školu, grad Slatinu i Virovitičko-podravsku županiju, a koji su se pokazali iznimni na terenu. Čestitamo i voditeljicama te mentorici, – poručili su iz Osnovne škole Eugena Kumičića.

(Nikolina Mažar/Izvor: O.Š. E. Kumičića)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot