KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Učenici SŠ Marka Marulića na 8. simuliranoj sjednici Sabora

U Hrvatskom saboru u ponedjeljak, 19. travnja videokonferencijskim putem održana je 8. simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola. Na sjednici je sudjelovao 151 učenik-zastupnik iz cijele Hrvatske, a među njima i učenice Srednje škole Marka Marulića iz Slatine Marija Bljakaj, Elena Bićanić  i Lea Mustafi kao zastupnice te Karla-Marija Mojzeš kao izvjestiteljica pod mentorstvom profesora Zorislava Jelenčića.
Učenica Marija Bljakaj održala je petominutni govor u ime Kluba zastupnika Kuna.

Sjednica predstavlja dvogodišnji projekt dvije generacije učenika i njihovih mentora u kojem je sudjelovalo ukupno 262 učenika i 69 mentora iz 57 škola koji su pripremali sjednicu tijekom prošle i ove školske godine. Kako je zbog pandemije simulirana sjednica iz ožujka 2020. prolongirana na nastavnu godinu 2021., učenike koji su trebali sudjelovati na sjednici prošle godine, a bili su maturanti, na ovogodišnjoj sjednici zamijenili su zamjenski zastupnici, tj. novi učenici koji su ušli u timove škola. 

U timu slatinske škole nalazili su se još prošlogodišnji maturanti Dora Kokorić, Tea Mališ, Marijan Škrnički, Ivor Miklošević i Anastazija Bauer te sadašnja maturantica Helena Gerenčir.
Tehničku pomoć prilikom sudjelovanja na videokonferenciji pružio je profesor Josip Mikolašević, a tema sjednice bila je Zakon o zaštiti životinja.
Učenici Srednje škole Marka Marulića sudjelovali su dosad na sedam simuliranih sjednica.

Cijela sjednica, koja je trajala četiri i pol sata, može se pogledati na poveznici:
https://www.youtube.com/watch?v=Ku0SDaZ43EU

(mf/Izvor: vj, SŠ M. Marulića Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button