DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Učenici SŠ Marka Marulića Mateo Šerer, Luka Predrevac i Josip Maroš osvojili 2. mjesto na državnom natjecanju Worldskills Croatia 2022.

Mateo Šerer, Luka Predrevac i Josip Maroš, učenici 4. razreda elektrotehnike Srednje škola Marka Marulića Slatina, sudjelovali su na državnom natjecanju učenika strukovnih škola Worldskills Croatia 2022. održanom u Zagrebu od 10. do 12. svibnja 2022. godine.

Slatinčani su se natjecali u WSC smotri radova u kategoriji Elektrotehnika i računarstvo s radom Wordclock – sat s riječima, pod mentorstvom profesora Darka Špoljarića.
Da za uloženi trud te prikazano znanje i vještine dolazi i priznanje, na najbolji način pokazali su spomenuti učenici koji su osvojili 2. mjesto na ovom prestižnom natjecanju učenika srednjih strukovnih škola.

Tijekom tri dana, koliko je trajalo natjecanje, tim slatinske Srednje škole Marka Marulića oduševljavao je sve posjetitelje, kao i uvažene goste iz Francuske i Belgije. Njihove digitalne igrice bile su prava atrakcija čemu svjedoči ogromna gužva na njihovom izložbenom prostoru.
Osim natjecateljskog karaktera bila je ovo prilika i za predstavljanje drugih škola i prezentaciju zanimanja. Tijekom tri dana boravka u Zagrebu Mateo, Luka i Josip te njihov mentor Darko Špoljarić dostojno su predstavili svoju školu ali i grad Slatinu.
(mf/Izvor: SŠ Marka Marulića Slatina, prof. Darko Špoljarić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button