DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Učenici posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića sudjelovali na natjecanju „Naše pravo na sport“

Učenici posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića, u subotu 16. studenog 2019. godine, u dvorani COO Dubrava u Zagrebu sudjelovali su na 7. sportskom natjecanju za djecu s teškoćama u razvoju „Naše pravo na sport“  Centra za edukaciju i savjetovanje “Sunce” u partnerstvu sa Zagrebačkim športskim savezom osoba s invaliditetom i PK Natator.

OŠ Eugena Kumičića predstavljalo je 11 učenika, Tomislav Kljajić, Mihael Trbojević, Iris Kokurić, Ena Herceg, Valentino Šagud, Mateo Grgić, Patrik Kraupa, Domagoj Ereš, Viktorija Juran, Alen Bogdan i Danijel Bogdan, uz pratnju nastavnice tjelesno zdravstvene kulture Tomislave Medvedović, edukacijske rehabilitatorice Ivane Sabolić i učiteljice Nikoline Prlić. Učenici su se podijeljeni  u dvije grupe, mlađa grupa od 4 do 11 godina i starija grupa od 12 do 21 godine natjecali u  disciplinama šut na gol, bacanje u koš, stolni tenis, trčanje 10-15 metara, poligon i boćanje.

I ovoga puta ostvarili su odlične rezultate te su osvojili nevjerojatnih 17 medalja, od kojih su 7 zlatnih, 4 srebrne i 6 brončanih. Bez obzira na malu nervozu i uzbuđenost, natjecatelja, ali i učiteljica, svi su izašli iz svoje komfor zone, pobijedili neke svoje strahove, prevladali barijere i ostvarili odlične rezultate. Ovo natjecanje je vjetar u leđa, potvrda da i djeca s teškoćama u razvoju mogu puno toga. Jer važno je sudjelovati, potruditi se te uživati u sportu i kretanju.

(tks/Foto i tekst:Izvor Oš Eugena Kumičića)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org