Home / DOGAĐANJA / Učenici posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića sudjelovali na natjecanju „Naše pravo na sport“

Učenici posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića sudjelovali na natjecanju „Naše pravo na sport“

Učenici posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića, u subotu 16. studenog 2019. godine, u dvorani COO Dubrava u Zagrebu sudjelovali su na 7. sportskom natjecanju za djecu s teškoćama u razvoju „Naše pravo na sport“  Centra za edukaciju i savjetovanje “Sunce” u partnerstvu sa Zagrebačkim športskim savezom osoba s invaliditetom i PK Natator.

OŠ Eugena Kumičića predstavljalo je 11 učenika, Tomislav Kljajić, Mihael Trbojević, Iris Kokurić, Ena Herceg, Valentino Šagud, Mateo Grgić, Patrik Kraupa, Domagoj Ereš, Viktorija Juran, Alen Bogdan i Danijel Bogdan, uz pratnju nastavnice tjelesno zdravstvene kulture Tomislave Medvedović, edukacijske rehabilitatorice Ivane Sabolić i učiteljice Nikoline Prlić. Učenici su se podijeljeni  u dvije grupe, mlađa grupa od 4 do 11 godina i starija grupa od 12 do 21 godine natjecali u  disciplinama šut na gol, bacanje u koš, stolni tenis, trčanje 10-15 metara, poligon i boćanje.

I ovoga puta ostvarili su odlične rezultate te su osvojili nevjerojatnih 17 medalja, od kojih su 7 zlatnih, 4 srebrne i 6 brončanih. Bez obzira na malu nervozu i uzbuđenost, natjecatelja, ali i učiteljica, svi su izašli iz svoje komfor zone, pobijedili neke svoje strahove, prevladali barijere i ostvarili odlične rezultate. Ovo natjecanje je vjetar u leđa, potvrda da i djeca s teškoćama u razvoju mogu puno toga. Jer važno je sudjelovati, potruditi se te uživati u sportu i kretanju.

(tks/Foto i tekst:Izvor Oš Eugena Kumičića)

x

Check Also

Aglomeracija Slatina – stigla nova oprema i vozila za redovito održavanje sustava vodoopskrbe i odvodnje

Jučer je u prostoru tvrtke Komrad d.o.o. za vodne djelatnosti na adresi Kolodvorska 3, održana ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org