NASLOVNICAOPĆINE

Učenici Područne škole Noskovci nastavu će privremeno pohađati u matičnoj školi u Čađavici

Danas je u općinskim prostorijama u Čađavici održan sastanak na kojemu su se na inicijativu načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića, okupili roditelji djece koja pohađaju nastavu u Područnoj školi Noskovci, pri Osnovnoj školi Davorin Trstenjak Čađavica, te nastavnice područne škole i ravnateljica matične škole Ksenija Žunec.

Tema sastanka bila je privremeni prelazak, odnosno izmještaj nastave iz područne u matičnu osnovnu školu. Naime, osmero osnovnoškolaca  iz Noskovaca i Noskovačke Dubrave, koji su do sada pohađali Područnu školu u Noskovcima smještenu u prostoru Informativno edukativnog centra ”Dravska priča”, a čiji se prostor zbog novih projekata renovira, nastavu će zbog trenutno neadekvatnih uvjeta privremeno pohađati u Čađavici.

Novonastalu je situaciju roditeljima i nastavnicama objasnila ravnateljica matične škole OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, Ksenija Žunec.
„Strah roditelja da će se njihova područna škola ugasiti je neosnovan, jer ovaj prelazak učenika je privremen i djeca će ponovo imati svoje školske prostorije u Noskovcima. Uskoro kreće energetska obnova noskovačkog mjesnog doma u kojemu će biti uređene dvije prostorije za nastavu djece iz Noskovaca i Noskovačke Dubrave, po svim pedagoškim standardima. Za vrijeme dok se ne urede prostorije u mjesnom domu, a gotove bi trebale biti do početka nove školske godine 2019./2020., djeca će pohađati nastavu u Čađavici. Troškove organiziranog prijevoza djece iz Noskovaca i Noskovačke Dubrave, snosit će Županija kao osnivač škole.“  – objasnila je roditeljima ravnateljica Žunec te dodala:
„U matičnoj školi u Čađavici učenici iz Područne škole Noskovaci imat će bolje uvjete za nastavu. Već smo za njih osigurali jednu prostoriju u kojoj će nastavu provoditi njihove dosadašnje nastavnice, a imati će na raspolaganju sportsku dvoranu, igralište i kuhinju, što do sada nisu imali u svojoj školi, a roditelji su već prihvatili i prehranu njihove djece u školskoj kuhinji.“

Općinski načelnik Mirko Rončević pojasnio je također da razloga za brigu nema budući da projekt energetske obnove mjesnog doma u Noskovcima započinje čim se ishoduju potrebne dozvole, a vremenske prilike dozvole radove.
„Predviđamo da će mjesni dom, u kojemu će biti uređene dvije prostorije za Područnu školu Noskovci, biti gotov i u uporabi do početka nove školske godine u rujnu, pa će se tako djeca ponovo vratiti u svoju školu. Dakle, razloga za strah da će se njihova područna škola ukinuti ne treba biti, niti za roditelje i učenike, a niti za nastavnice.“ – rekao je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, te roditeljima najavio izgradnju dječjeg vrtića u Čađavci koja započinje tekuće godine.
(rt/Foto: D. Fišli)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button