NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Učenici OŠ V. Nazora N. Bukovica i D. Trstenjaka Čađavica posjetili Knjižnicu

Danas su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina povodom Mjeseca hrvatske knjige 2018. posjetili učenici osnovnih škola, Vladimira Nazora iz Nove Bukovice i Davorina Trstenjaka iz Čađavice s područnim školama, te djeca vrtićkog uzrasta iz Čađavice u pratnji učiteljica i ravnateljica.

I ova brojna skupina djece imala se prilike upoznati s radom Knjižnice tijekom obilaska novouređenog prostora s knjižničarkom, a najviše pažnje privukao je ponovno dječji odjel, gdje su se djeca vrtićkog uzrasta zabavljala igračkama i slikovnicama.

Za one malo starije knjižničarka je u multimedijskoj dvorani priredila pričaonicu na temu knjige koja je odabrana za sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja: „Letači srebrnih krila“ autorice Melite Rundek.

Knjiga zbližava osnovnoškolsko dijete s pisanom riječi i pri tome ga mnogočemu poučava. Iz svijeta ljudi i ljudske obitelji, Melita nas vodi u svijet posve malenih bića, koja žive tik uz knjige na policama.
I ovoga puta obitelj knjiških moljaca oduševila je učenike, a uz njih su djeca mogla naučiti mnoge zanimljivosti pa i dobiti ideju za dobar ručak ili kolač.

U knjizi se spominje i pisac Vladimir Nazor i njegovi najpoznatiji stihovi. Tekst je prožet aluzijama na likove i situacije iz proslavljenih knjiga za djecu, a neki od tih likova pojavljuju se u djelu. Na suptilan način dijete se upoznaje s izumom pisma i tiskarskog stroja, poviješću knjige i knjižnica. Likove iznad svega krasi ljubav prema pisanoj riječi.

Učenici OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice dobili su 114 knjiga primjerenih njihovu uzrastu, koje su otpisan iz knjižnog fonda Knjižnice, a moći će koristiti u svojoj školskoj knjižnici.

Prije nekoliko godina jedan učenik OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice bio je dobitnik nagrade Nacionalnog kviza za poticanje čitanja, a Gradska knjižnica i čitaonica Slatina prošle je godine dobila glavnu nagradu uključivši se u Nacionalni kviz.
Ove godine na završno natjecanje Nacionalnog kviza ide učenik Područne škole Josipa Kozarca iz Donjih Meljana, Marko Kramarić kojemu su iz Knjižnice zaželjeli puno uspjeha.

Na kraju današnjeg druženja u Knjižnici učenici prvih razreda dobili su besplatno članstvo za narednih godinu dana.
(mf/Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button