DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Učenici OŠ Eugena Kumičića Slatina obilježili Svjetski dan činjenja dobrih djela

Učenici OŠ Eugena Kumičića Slatina (1.-4. r. matične i područnih škola), ovih dana obilježavajući Svjetski dan ČINJENJA DOBRIH DJELA pisali su pisma zahvale liječnicima i medicinskom osoblju.

Pisma puna topline i iskrenih dječjih poruka u Dom zdravlja u Slatini donijeli su učenici 4.a u pratnji ravnateljice škole Božice Majhen i njihove učiteljice Vere Menčik, voditeljice projekta “Škola dobrih djela”.

Uz vodstvo ravnatelja Doma zdravlja, doktora Ivice Foteza obišli su sve odjele i svakom medicinskom djelatniku na obostrano zadovoljstvo uručili po jedno pismo. Ugodno iznenađeni, čitajući uručena pisma, radosni liječnici i medicinske sestre počastili su svoje male goste slatkišima.

Doktor Fotez je strpljivo slušao upućene riječi njegovom osoblju i proveo svoje male goste kroz sve odjele te im objašnjavao prostore i razna pomagala koja se koriste  u svrhu liječenja u našemu Domu zdravlja. Neki učenici su i sami izrazili želju ovdje raditi u budućnosti. Naročito ih se dojmio bazen i dvorana za vježbanje. Bilo je i emotivnih susreta liječnika i malih pacijenata (neki su susjedi, neki članovi obitelji, neki kućni prijatelji…).

Puni dojmova, četvrtaši su napustili prostore Doma zdravlja znajući da je ovdje vrijeme dragocjeno!

– Ovim se pridružujemo aktivnostima Udruge “Djeca za bolji svijet”. Hvala svima na današnjem danu, – kažu iz OŠ Eugena Kumičića.

(tks/Izvor: OŠ Eugena Kumičića)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button