KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Učenici OŠ E. Kumičića na Državnom prvenstvu iz badmintona osvojili izvrsno 4. mjesto

Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina nastupila je na Državnom prvenstvu osnovnih i srednjih škola iz badmintona u kategoriji dječaka.
Prvenstvo je održano od 23. do 25. studenog u Poreču gdje su Slatinčani osvojili izvrsno 4. mjesto.
Za ekipu su nastupili Domagoj i Karlo Drokan, Danijel Marošević i Mateo Lukić pod vodstvom nastavnika Matka Vukovića.

Za prvog protivnika u osmini finala imali su ekipu iz Okučana koju su pobijedili rezultatom 3:1 i uvjerljivo uzeli prvu pobjedu. Zatim u četvrtini finala ovi su mladi sportaši imali pravi ispit protiv ekipe iz Šenkovca gdje je presudila ispravno postavljena taktika. Utakmica je bila vrlo uzbudljiva, a završila je rezultatom 3:2.
Pobjedom je Osnovna škola Eugena Kumičića osigurala nastup u završnom danu natjecanja gdje će u polufinalu imati susrest s ekipom iz Novske.
Nakon lavlje borbe u polufinalu i meča za treće mjesto protiv ekipe iz Splita na kraju su osigurali 4. mjesto.

– Ovo je vrlo veliki uspjeh za našu školu te smo iznimno ponosni na naše predstavnike koji su ostvarili vrhunski rezultat i predstavili našu školu u najboljem mogućem svjetlu, – istaknula je ravnateljica Božica Majhen koja im je  uputila čestitke u ime cijelog kolektiva.

Za vrijeme boravka na Državnom prvenstvu, učenici su bili smješteni u luksuznom hotelu Molindrio gdje su slobodno vrijeme provodili u edukativno-radnoj atmosferi, ali i uz dobru zabavu sa svojim vršnjacima i srednjoškolcima iz cijele Hrvatske.
(mf/Izvor: OŠ Eugena Kumičića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button