DOGAĐANJANASLOVNICA

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina posjetili Spomen sobu Domovinskog rata

I ove godine učenici i nastavnici Industrijsko-obrtničke škole Slatina nizom aktivnosti obilježavaju Dan sjećanja na Vukovar. Jedna od njih je i posjet Spomen sobi Domovinskog rata u Zavičajnom muzeju Slatina.

Prilikom posjeta kratku prezentaciju učenicima održala je ravnateljica muzeja Dragica Šuvak dok je o osobnim iskustvima iz Domovinsko rata govorio Pavo Tutenov, član Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”.

Više o ovoj rekao nam je Mirko Milak, profesor povijesti u IOŠ Slatina:  – “S nama su danas učenici prvih razreda usmjerenja kuhar, CNC operater, prodavač i mehaničar poljoprivredne mehanizacije. Cilj ovog današnjeg posjeta je da učenici dobiju „lokalnu“ svijest o Domovinskom ratu, da nastavna jedinica koja se bavi ovom temom ne ostane samo na faktografiji koju oni uče kroz nastavu, nego da taj nastavni proces proširimo i na kulturne ustanove unutar grada.

Prvenstveno je to bio posjet Muzeju i Spomen sobi Domovinskog rata povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar, a cilj kojeg je da učenici kada kroz nastavu slušaju o tome ne dobiju dojam  da se to događalo “negdje drugdje” i daleko, nego da se uistinu Hrvatska branila u svim svojim aspektima i lokalno, gdje ti učenici i žive.” (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button